Kálmán Olga, hogy szerepelhessen, most éppen verset szaval

Vágólapra másolva!
A Simicska-korszak Hír TV-jének borzalmas nézettsége és ellenzéki elfogultsága miatt sokszor megmosolygott, majd a Hír TV visszavétele után kirúgott műsorvezetője kemény küzdelmet folytat azért, hogy megmaradjon a nézők emlékezetében. Az már mindegy neki, hogy hogyan. Minden lehetőséget megragad. Most a közismert álhírgyár, a csepeli hajléktalanokat pénzzel hazugságra bíró 24 oldalán szerepel, nem is akárhogyan. Egy Ady Endre-verset szaval. Igen. Kálmán Olga most éppen szaval.
Vágólapra másolva!

Kálmán Olga néhány hónapja még Bródy Jánost kínozta akkor még meglevő műsorában, hogy vele énekeljen. Bródy János láthatóan szégyellte magát, tudta, hogy ez milyen kínos, de mivel közelgett egy koncertje, aminek a reklámozása miatt jött be a stúdióba, végül hajlandó volt Kálmán Olgával énekelni.

Most viszont Kálmán Olgának már csak a saját Facebook-oldala maradt, és az ilyen, égből pottyant lehetőségek, mint az álhírgyár 24 ajándéka.

Kálmán Olga nem színész, ezt senki nem kéri rajta számon. De éppen attól válik ellenállhatatlanul mulatságossá előadása, hogy megpróbál az lenni. A verset persze nem gondolja végig, nem érti, hogy ez a néhány sor egy csendes, személyes elmélkedés, nem pedig a világ álönironikus figyelmeztetése. Kálmán Olga nem civil emberként akar emlékezni Ady Endre évfordulójára, hanem színészként szavalni. Ami ugye nem megy. Hiszen amatőr. Vagy, ha esetleg keményebb kifejezést használnánk, akkor ezt írnánk: dilettáns.

Az Origo olvasóit megkíméljük attól, hogy megmutatjuk nekik Kálmán Olga "szavalatát", a mindenre elszánt érdeklődők úgyis megtalálják.

Viszont, ha úgy gondolják, hogy meg akarják hallgatni, nézni a verset egy igazi színésznő előadásában, egy tehetséges művészében, aki érti is a verset, akiben van empátia, érzékenység, szelídség és persze őszinteség, nos, számukra ajánljuk Kubik Annát. Alig egy perc a vers, de érdemes megnézni. Így érdemes.