Meghalt az oltásellenes szülők kisbabája, mert nem adtak neki vitaminokat

Add vagy ne add? Tényleg kellenek a védőoltások?injekció dr.life  betegség gyerek baba kórház
Vágólapra másolva!
Gyilkosság miatt kell felelnie annak a házaspárnak, amely hagyta, hogy beteg kisbabája szenvedjen, ahelyett, hogy orvoshoz vitték volna. Végül a csecsemőhöz egy rokonuk hívott mentőt, amikor a gyerek már sugárban hányt. A kegyetlen szülők azt sem akarták engedni, hogy a mentősök elvigyék a babát, aki végül az orvosi ellátás ellenére is meghalt.
Vágólapra másolva!

Az asszony semmiről nem dönhetett anélkül, hogy meg ne kérdezte volna a férjét. Miután terhes lett, egyszer sem ment el védőnőhöz terhesgondozásra. 2012. október 9 -én az asszony szerződést kötött egy vállalkozással, mert elhatározta, hogy otthon szüli meg a gyerekét. Az otthonszülésről minden információt megkaptak a kft-től, többek között azt is,

hogy az újszülöttnek K vitamin profilaxist kell beadni, amely a vérzékenységet állítja meg.

Ezt a gyógyszert a kórházban született babáknak mindig beadják.

A házaspár otthon született gyereke azonban nem kapta meg ezt a vitamint, annak ellenére sem, hogy újszülöttgyógyász megvizsgálta és elmondta a szülőknek, hogyan kell beadni a K és D vitamint, tájékoztatta őket a kötelező szűrővizsgálatról és a kötelező BCG-oltásról is.

Az újszülöttgyógyász egy vizsgálathoz vért akart levenni a kisbabától, amit a szülők nem engedtek neki.

Ezután már egyáltalán nem kértek egészségügyi ellátást a kisbabának, pedig szüksége lett volna rá. Decemberben a szülők nem tudtak fűteni az otthonukban, és rokonoktól, ismerősöktől kérték, hogy fogadják be őket. Az egyikük segített nekik. 2013. január 1-én a kisbaba sokszor felsírt, enni sem akart már, majd sugárban hányt. A család szállásadója orvoshoz akarta vinni a csecsemőt, de a szülők erről hallani sem akartak.

Nem sokkal később megváltozott a gyerek bőrének a színe. Akkor a szállásadójuk már hívta a mentőket.

A szülők végig akadályozták a kisbaba ellátását: kiabáltak a mentősökkel, az anya be akart szállni a mentőautóba, de nem engedték meg neki. Tiltakoztak az ellen, hogy orvos lássa el a kisbabát, és hogy a csecsemőt kórházba vigyék.

Végül a SOTE I. sz. gyermekgyógyászati klinikáján látták el a gyereket, aki a gondos kórházi kezelés ellenére 2013. január 8 -án meghalt. Azt nem tudni, pontosan milyen betegségben.

A szülőket bíróság elé állították gyilkosság miatt. Ügyüket egy hét múlva, november 16-án tárgyalják a Budapest Környéki Törvényszéken.