Így manipulálnak a Soros-egyetem ügyében a spekuláns propagandistái

Vágólapra másolva!
Mindenki tudja, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a CEU-nak nevezett Soros-egyetemnek nincs székhelye és nem folytat ott ténylegesen felsőoktatási képzést. Azaz mostanában folytat valamit, de az olyan, mint amikor a szintén Soros hálózatához sorolható Migration Aid úgy akarja elkerülni az adózási kötelezettséget, hogy párttá alakul – erről írt Gajdics Ottó a Magyar Időkben megjelent véleménycikkében.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, az intézmény indított valami tanfolyamot egy kis kulipintyó egyik helyiségében, amelyben amúgy a Bard College működik, még a Soros-egyetem nevét is felragasztották az ajtó mellé, de ezt ott sem veszi senki komolyan.

A Soros-egyetem állítólagos épülete. Ez a házacska egy campus Sorosék szerint. Forrás: Origo

Maga a mesterképzésért felelős tanulmányi osztály vezetője állítja, hogy ez csak egy laza, jelentéktelennek mondható együttműködés, a tanítás javarészt Budapesten történik, szó szerint azt mondta: itt nincsen semmi.

Vagyis a vonatkozó törvény alapján Magyarországon nem adhatnának ki amerikai diplomát.

Trükkök százai, kreatív jogászkodás és lehengerlő kommunikációs offenzíva: ez Soros embereinek módszere, amellyel megpróbálják elfedni a nyilvánvalót. Ja, és még valami: gőgös felsőbbrendűséggel előadott pökhendi vádaskodás azok ellen, akik próbálnak átlátni a szitán.

Hallgassuk csak Enyedi Zsoltot, a Soros-egyetem rektorhelyettesét! „Teljes inkompetencia, súlyos félreértés, csúsztatások sorozata, méretes lukra futás." Ilyen és ehhez hasonló szavakkal minősítette közösségi oldalán a Magyar Időknek azt az írását, ami szó szerint idézte őt és amerikai kollégáját. Közölte, hogy nem is a megfelelő embert kérdezte a birtokunkba került felvétel készítője.

Enyedi a konzervatív értékrendű sajtó képviselőit és a tanulmányi osztály vezetőjét is tudatlannak nyilvánította ezzel.

Majd terjengősen magyarázott valamit, ami csak a lényeget nem érintette. Vagyis azt, hogy két intézményről beszélünk.

A Közép-európai Egyetemnek Budapesten van a székhelye. Ennek az egyetemnek vannak akkreditált képzései New York államban is.

Az angolul hasonló nevű CEU-nak New Yorkban csak egy semmire sem jó kurzusa van a faházban.

Budapesten mégis amerikai diploma ígéretével csábítja a hallgatókat a világ minden tájáról.

Vagyis a

Ennyit a csúsztatásról.

Gajdics véleménye alapján a legfelháborítóbb a nagyrészt Soros György által kitartott magyarországi balliberális propagandasajtó viselkedése. És kétségtelen: a tarhálásban kiváló, korábbi balliberális, aztán Simicska idején jobbikos, most ismét balliberális propagandaoldal, az Index, a Soroshoz dörgolőző 24 vagy éppen a hazugságokkal sokszorosan lebukó álhírgyár, a hvg azonnal a Soros-egyetem védekezését fogadta el.

Úgy vették át Enyedi eszmefuttatását, mint az orákulum megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatását.

Kattintásvadász címeikben pedig írástudatlan idiótának, de még inkább sötétben bujkáló manipulátoroknak próbálták beállítani a konzervatív sajtó újságíróit.

A HVG végső, megsemmisítő érvként hivatkozik a Filippov Gábor nevű, magát politológusnak nevező aktivista „levezetésére",

amit ő maga is érthetetlennek tart, persze azért, mert szerinte a Magyar Idők munkatársai sem értik, amit írnak.

De el kell keserítsük a Soros-egyetem lelkes doktori „hallgatóját":

- írta Gajdics Ottó.

Filippov lobogtat egy levelet is New York állam oktatási hivatalától, amelyet hatósági igazolásnak nevez, valamint bizonyítéknak arra vonatkozólag, hogy a Soros-egyetem tényleges felsőoktatási képzést végez Amerikában.

A baj csak az:

ebből a levélből sem derül ki, hogy az intézmény magyar vagy amerikai részéről van-e szó?

A Soros-egyetem ügyében nem a konzervatív sajtó vezeti félre az olvasókat természetesen, hanem a sokszorosan lebukott, ellenzéki álhírgyárak.