Egy héten belül kétszer is elítélték a rendőrökre támadó férfit

Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állította azt a lett állampolgárságú férfit, akit a héten már elítéltek garázdaság vétsége miatt.
Vágólapra másolva!

Az elkövető a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre 2018. november 05. napján 01 órakor érkező repülőgépen – landolás közben – garázda magatartást tanúsítva, összeverekedett a vele együtt utazó társával. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság rendőrei a repülőgép fedélzetén igazoltatni akarták a két ittas állapotban lévő fiatal férfit. A vádlott ennek nem tett eleget, és az egyik rendőr felé rúgott, majd a másik rendőrt állkapcson fejelte. A megtámadott főtörzsőrmester nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülést szenvedett.

Miután a verekedésért bíróság elé állított elkövetőket garázdaság vétsége miatt jogerősen elítélték, a rendőrökre támadó férfit a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya őrizetbe vette.

Az ügyészség a lett férfit gyorsított eljárásban, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2018. november 09. napján a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság elé állította.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.