Tovább tombol a liberális cenzúra a Facebookon

2018.11.12. 21:47

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra a 888 egyik aloldalára. Megadja Gábor publicista közösségi oldalát indoklás nélkül távolították el. Oláh Gellért újságírót pedig három napra tiltotta le a Facebook, mert oldalán meg merte osztani, hogy cenzúrázták Megadját.

Megadja Gábor, a 888 egyik publicistája a következőképpen kommentálta a közösségi oldal cenzúráját: 

Az Univerzum Urai követik a totalitárius liberális logikát. Indoklás nincs, aki nem haladó-liberális, LMBTQ-lobbista, az kussoljon. Érvek híján az elhallgattatás marad, ahogy tették ezt történetük során mindig is.

A Megadja 888 oldal közzétételét a Facebook „gyűlöletbeszéd” miatt vonta vissza, azaz teljesen elérhetetlenné tette. Természetesen nem indokolták meg, hogy pontosan mi számított gyűlöletbeszédnek az oldalon, ami a „közösségi alapelvekbe ütközött”.

Forrás: 888.hu

Oláh Gellért újságírót is letiltotta három napra a Facebook, mert kiállt Megadja mellett.

Úgy látszik, a közösségi oldal cenzorai szerint gyűlöletbeszédnek számít kiírni vagy kitenni képben, hogy „Ruszkik Haza!” – írja a 888.A Facebook nyilvánvalóan lábbal tiporja a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságot.

Forrás: 888.hu

Az RTL Grouppal összefonódott cég emberei cenzúrázzák a jobboldali tartalmakat

Ahogy az Origo arról beszámolt, augusztusban terjedelmes cikkben buktatta le véletlenül (valójában büszkélkedni akartak) Soros György blogja (a 444) a Facebookot és a Facebookot cenzúrázó céget, amiről még az is kiderült, hogy
ugyanaz a Bertelsmann a tulajdonosa, mint a német kormány migránsbarát politikáját teljes gőzzel támogató RTL-csoportnak, aminek tagja a Magyarország kormányát durván bíráló RTL Klub is.

A bevándorláspárti spekuláns pénzelte balliberális blognak nyilatkozott az az ember, aki saját bevallása alapján néhány kollegájával a magyar nyelvű Facebook moderálásáért (értsd: cenzúrázásáért) felel.

A Facebook logójaForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A közösségi oldal a választási kampányban az Origo két migránsok által elkövetett bűncselekményről szóló cikkét is letiltotta, majd annak az M1-nek nyilatkozó svédországi magyar nőnek a videóját is, aki – saját bevallása alapján –a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt költözött haza 40 év után.

Aztán Lázár János, Miniszterelnökséget vezető akkori miniszter bécsi látogatásáról szóló videóját cenzúrázták, amiben a migrációs válságról és annak következményeiről beszélt.

Az Origo és Lázár János tiltakozása után a Facebooknál megijedtek, és kivették a Bertelsmann-cég kezéből a miniszter és lapunk cenzúrázását. Olyan mélyenszántó bölcsességekre jöttek rá például (amire a Bertelsmann cégének emberei nem), hogy hírértékű, hogy mit mond egy miniszter.

Arra, úgy tűnik, még mindig nem, hogy a szólásszabadság mindenkit megillet, nem csak azokat, akik ugyanazt gondolják, mint a balliberális cenzorok.

Ezt bizonyítja a mostani cenzúra is.