Orbán Viktor: Kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. november 13. Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja hivatalában Rick Perry amerikai energiaügyi minisztert az Országházban 2018. november 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Fontos találkozó volt ma az Országházban, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere vett részt.
Vágólapra másolva!

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban.

A kedd délutáni tárgyaláson általános politikai kérdéseket is érintettek.

A találkozón részt vett David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke is.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja hivatalában Rick Perry amerikai energiaügyi minisztert az Országházban 2018. november 13-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt elhangozott, hogy

Egyetértés volt abban is, hogy Magyarország és Közép-Európa elemi érdeke az energiadiverzifikáció, vagyis hogy a térség minél több forrásból juthasson energiahordozókhoz.

Orbán Viktor üdvözölte az e téren tett amerikai erőfeszítéseket és beruházásokat - tájékoztatott Havasi Bertalan.