Így csaptak le a kommandósok - Idős emberek házát vették el, pincében tartották őket - Videó

Vágólapra másolva!
A rendőrség, a TEK és a Nemzeti Védelmi Szolgálat közösen 9 helyszínen tartott nyomozást ingatlancsalási ügyben. Az akcióban 10 embert fogtak el, akik között 4 ügyvéd is van. Az átvert idős embereket egy pincéből szabadították ki.
Vágólapra másolva!

A banda tagjai idős vagy szellemileg leépült emberek bizalmába férkőztek azért, hogy életjáradéki vagy tartási szerződést kössenek, így megszerezve a házukat.

Azok az ügyvédek, akik közreműködtek a szerződések megkötésében, megszegték az ügyvédi kötelességüket. Jelenleg négy, 12 és 21 millió forint közötti értékű lakás miatt nyomoznak - írja az Ügyészség.hu.

A házkutatások közben több helyen idős embereket szabadítottak ki a rendőrök, akiket az egyik esetben egy pincében, egy másikban pedig egy kerti sufniban tartottak fogva embertelen körülmények között.

A rendőrség 10 embert hallgatott ki az ügyben, akiket csalással gyanúsítanak. A kiszabadított idős áldozatoknak a Budapest Főváros Kormányhivatal áldozatsegítő szakemberei elmondták, hogy hogyan tudnak nekik segíteni, valamint pszichológusi segítséget is kaptak. Két áldozatot védett szálláson helyeztek el, ahol minden segítséget megkapnak.