Összevissza rugdosta a kutyáját a brutális gazda, mert az elfutott

2018.11.14. 12:05

Felfüggesztett börtönre ítélték azt a férfit, aki a kutyáját, mint egy labdát, úgy rúgta be a kertjébe. És el is tilthatják attól, hogy kutyát tartson. Ezt a fajta ítéletet egyébként két másik embernél már meghozták a napokban.

Két éve egy 41 éves férfi Szihalmon, az utcán,

brutálisan megverte a kutyáját, mivel az a sétáltatás közben elszaladt mellőle.

A kistestű kutyába gazdája akkorát rúgott, hogy az másfél métert repült.

Ezután a sérült állatot végigverte a járdán, egészen a házukig, ahol a kapun keresztül berúgta az udvarra, mint egy labdát.

Ezután állatkínzás miatt felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. Később az ügyészség azt is kérte, hogy a férfi öt évig ne tarthasson állatot.

Közben két másik ügyben befejeződött az eljárás, azokban az ügyekben már három, illetve öt évre eltiltották a gazdákat az állattartástól.

Erre azért került sor, mert a férfiak el akarták pusztítani egyikük kutyáját, melyet a fiatalabb férfi már nem akart etetni.

Egyikük ezért egy 3 kilós kalapáccsal megpróbálta agyonütni a ház mögött kikötött állatot, de ez végül nem sikerült neki, mert lerepült a szerszám nyele.

A sérült kutyát a rendőrök találták meg, akik a kutyát egy állatvédő alapítványnak adták, így sikerült többhetes kórházi kezelés során életben tartani.