Így törték meg az áldozataikat a lakásmaffia tagjai

2018.11.15. 13:58

Kilenc helyen tartott nyomozást a rendőrség és a TEK ingatlancsalási ügyben kedden. Az akcióban 10 embert fogtak el, akik között 4 ügyvéd van. A gyanúsítottak embertelen módszerekkel törték meg idős áldozataikat. 

Az elfogott ügyvédek a gyanú szerint az elkövetők és az áldozatok közötti életjáradék-szerződést készítették elő.

Lehet, hogy ügyfelem kisebb hibát elkövetett, de bűncselekményt biztos, hogy nem – mondta a Blikknek az egyik ügyvéd védője, Szilágyi Roland.

A banda tagjai olyan gondozásra szoruló vagy mozgáskorlátozott idős embereket néztek ki maguknak, akikkel rövid időn belül szoros kapcsolatot tudtak kialakítani. Miután a bizalmukba férkőztek, megpróbálták őket meggyőzni arról, hogy jobb lenne nekik, ha az otthonukból egy szociális otthonba költöznének.

„Volt egy idős ember, aki nem akart kötélnek állni. Hallhatott a hírekben már hasonló esetről, ezért gyanút foghatott. Ellenállt, nem engedett semmilyen nyomásnak, ezért napokra bezárták egy pincébe. Alig kapott enni vagy inni, egy használt matracon gubbasztott egész nap. Ez gyakori módszere ezeknek az embereknek, mert egy ilyen megaláztatás után már bármit aláír az ember" – mondta a lapnak az egyik informátora.

Az egyik áldozat rokonai kezdtek gyanakodni, amikor megtalálták az életjáradéki szerződéseket, majd feljelentést tettek a rendőrségen.

KAPCSOLÓDÓ CIKK