Hidegvérrel gyilkoltak a soproni tinédzserek

részlet a LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel c. műsorból, Sopron, Anger-réti lőteres gyilkosság
részlet a LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel c. műsorból
Vágólapra másolva!
Hat évvel ezelőtt két férfit agyonlőttek egy soproni lőtéren. Nem volt könnyű dolga a nyomozóknak, mivel a tetthely tele volt ujjlenyomatokkal és az áldozatok életében sem találak olyan embert, aki meg akarta volna őket ölni. Ráadásul a gyilkosok több fegyvert használtak, így az is kérdéses volt, hány támadót keresnek, és ki lőhetett rá kire. A legnehezebb viszont az volt, amikor arra keresték a választ, miért kellett ennek a két embernek meghalnia. A soproni lőtéri kettős gyilkosság nyomozásának részleteit mutatja be ma este, november 16-án 22.10-kor a LifeTV új bűnügyi magazinja, a Kiemelt ügyek Kovács Noémivel.
Vágólapra másolva!

2012. április 17-én a soproni Anger-réti lőtérre hívták a rendőröket, ahol két holttestet találtak.

Azonnal látszott, hogy fegyverrel végeztek velük.

Sopron, az Anger-réti lőteres gyilkosság helyszíne Forrás: LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel

- mondja a LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel című műsorában Vidákovich Gábor címzetes r. alezredes a megyei rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója.

Részlet a LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel c. műsorból Forrás: LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel

Kivégzésszerű gyilkosság

Amíg a nyomozók azon törték a fejüket, baleset történt-e vagy gyilkosság, esetleg öngyilkos lett-e az egyik áldozat, miután végzett a másikkal, a tetthelyen dolgozó bűnügyi technikusok már tudták a választ. Több nyomot is rögzítettek, amely elárulta, hol és mi történhetett.

Mivel egyetlen fegyvert sem találtak a holttestek közelében, kizárták a balesetet és az öngyilkosságot is.

Két lövedék összehasonlítása, részlet a LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel c. műsorból Forrás: Life TV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel

A tetthely kegyetlen mészárlásról árulkodott.

- tette hozzá Vidákovich Gábor.

A második gyilkosság előtti pillanatok, rekonstrukció, részlet a LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel c. műsorból Forrás: Life TV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel

Senki sem értette, miért

A szálak végül három középiskoláshoz vezettek, akiket az iskolából vittek be a rendőrségre. Bár kezdetben tagadták, hogy közük lenne a kettősgyilkossághoz, végül részletes beismerő vallomást tettek.

A második gyilkosság előtti pillanatok, rekonstrukció, részlet a LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel c. műsorból Forrás: Life TV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel
  • Pontosan mi történt 6 évvel ezelőtt a soproni lőtéren, ki lőtt rá kire?
  • Hogyan találták meg a gyilkosokat?
  • Van-e próbababájuk a magyar fegyverszakértőknek?
  • Hogyan jutottak el a fiatal, jó családban, rendezett körülmények között élő fiúk odáig, hogy embert öljenek?
  • Miből lehet észrevenni egy kamasznál, ha nagy baj van?

A kérdésekre választ kaphat, ha november 16-án 22.10-kor megnézi a LifeTV Kiemelt ügyek Kovács Noémivel című műsorát. Ismétlés: november 17. 22.30, LifeTV.