Jön a havazás és a hideg

2018.11.18. 14:30

Napközben a déli határvidéken, este pedig az Északi-középhegységben lehet hószállingózás. Éjszaka egyre több felé lesz havaseső, havazás. A csapadék várhatóan csak hétfő délutánra szűnik meg az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint.

Vasárnap dél felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, éjszaka borult idő várható. Délután még csak a déli határvidéken, este pedig az Északi-középhegységben lehet hószállingózás. Éjszaka dél felől egyre többfelé kell vegyes halmazállapotú csapadékra, tehátesőre, havas esőre, hóra számítani,

és majd csak hétfőn kora délutántól szűnik meg a csapadék.A Dunántúl nyugati, délnyugati részein nagyobb eséllyel lehet hóra, míg keleten döntően inkább esőre készülni.

IllusztrációForrás: MTI/Bodnár Boglárka

A csapadék mennyisége nem lesz jelentős (5 mm-nél kevesebb). Megmaradó hó síkvidéken csak elvétve lehet a Dunántúlon lepel formájában, de a hegyekben 4-500 méter fölött lepel-2 cm megmaradhat, főként az Alpokalján és a Bakonyban van erre esély. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad az északkeleti szél, de hétfőn a Zemplénben megélénkülhet a légmozgás.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 2 és 8 fok között várható, északkeleten az 5 fok feletti értékekkel.