Gyilkolt a szegedi egyetemista, mégsem megy börtönbe

2018.11.19. 16:12

Egy szegedi fiatal egyetemista megölt egy férfit Szegeden. A gyilkos mégsem kerül börtönbe, mert nem volt beszámítható.

N. B. L. a barátaival iszogatott 2016. február 1-jén, bement az egyik helyi szórakozóhelyre velük. Ott találkozott B. D. B.- vel, akivel beszélgetni kezdtek. Már mindkét férfi barátai hazamentek, amikor N. B. L. elővett a zsebéből egy bicskát és torkon szúrta a férfit, elvágta a nyakát. A férfi leesett a székről. A szórakozóhely többi vendége ekkor vette észre, hogy mi történt. Egyikük kicsavarta a támadó kezéből a kést, és megpróbálta megmenteni áldozata életét.

Közben a N. B. L. felvette a földről a kését és elmenekült.

IllusztrációForrás: Wikimedia Commons

A mentők már nem tudták megmenteni B. D. B. életét. A rendőrség pár órával később az otthona közelében elfogta a támadót, aki.

végig tagadta a gyilkosságot, azt állította, hogy önvédelemből ölt. Ezt a tanúvallomások cáfolták. Nyomozás közben több elmeorvosi szakvélemény is készült a férfi állapotáról. Ezek kimutatták, hogy paranoid skizofréniában szenved, vagyis nem beszámítható. Emiatta bíróság felmentette a gyilkosság vádja alól és elrendelte a kényszergyógykezelését. Az ítélet ellen N. B. L. védője fellebbezett. Másodfokon csütörtökön folytatódik az ügy a Szegedi Ítélőtáblán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK