Az MSZP vezetői a Sorossal tárgyaló Frans Timmermansszal találkoztak - fotó

Vágólapra másolva!
A tökéletesen ütemezett politikai akciók nagymesterei büszkén reklámozzák az eseményt közösségi oldalukon.
Vágólapra másolva!

Tegnap írtuk meg, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke Soros György, amerikai bevándorláspárti milliárdossal egyeztetett hétfőn Brüsszelben. Hogy miről és milyen alapon? Ezekre a kérdésekre egyelőre még nem érkezett válasz, az viszont biztos, hogy kedden Mariam Delli máltai EP-képviselő a migráció legális csatornáinak megteremtéséről beszélt az Európai Parlamentben. Véletlenek összjátéka lenne? Vagy Európában most már nyíltan az a menetrend, hogy Soros valamit mond, az Unió meg ugrik? Biztos, hogy úgy működik a demokrácia az öreg kontinensen és az EU döntéshozatalában, ahogyan kellene?

Ezek azok a dilemmák, amik a legkevésbé sem érdekelték a Magyar Szocialista Párt képviselőit, akik gondolkodás nélkül elutaztak Brüsszelbe azért, hogy találkozhassanak a Sorossal tegnap egyeztető Timmermansszal. A megbeszélés olyan jól alakult, hogy a felek a kamerák elé is kiálltak egy rövid sajtótájékoztató erejéig, a felvételen az EB alelnöke mellett látható Tóth Bertalan szocialista pártelnök, Kunhalmi Ágnes parlamenti képviselő, valamint Ujhelyi István és Szanyi Tibor EP-képivselők.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a Magyar Szocialista Párt (MSZP) vezetőinek társaságában Forrás: Facebook

A tökéletesen ütemezett politikai akciók nagymesterei az eseményt büszkén reklámozzák közösségi oldalukon, Tóth szavaiból kiderült, hogy

  • a szocialista pártnak elévülhetetlen érdemei vannak Magyarország EU-s csatlakozásában,
  • a legjobb az lenne, ha az új ciklusban minél több szocialista képviselő kerülne be az EP-be,
  • Magyarország Európa szívében van.

Ez utóbbi annyira így van, hogy Tóth ennek prezentálásaként átadott egy matricát a Sorossal gyakran egyeztető Timmermansnak.