Megvan, hogy melyik jobbikos dicsekedett egy zsidó leütésével - hangfelvétel a bizonyíték

szávay istván, jobbik és az elte-btk kapcsolata
Vágólapra másolva!
Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az, aki egy zsidó nő megverésével dicsekedett párttársainak. A Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint a képviselő azzal hencegett a párt májusi kongresszusán, hogy „egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt”, mert az „beszólt neki”.
Vágólapra másolva!

A hangfelvétel szerint Szávay István büszkén mesélte el párttársainak a Jobbik tisztújító kongresszusán, hogy mit tett előző este. A párt frakcióvezető-helyettese egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint egy feltehetően zsidó nő felismerte, és nácinak nevezte – közölte a Hír TV.

Szávay István: Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!

A politikus nem zárta le ennyivel a témát, tovább hencegett, és gúnyolta áldozatát.

Szávay István: Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.

X: Orrba gyűrted?

Szávay István: Tessék?

X: Orrba gyűrted?

Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

Szávay István a néppártosodást hirdető Jobbik radikális szárnyához tartozik, emiatt nem engedte korábban Vona Gábor volt pártelnök indulni őt az alelnökségért. Később ezért bocsánatot kért Szávaytól.

A politikus az elnökváltás után is beállt a sorba, a választások után már a párt frakcióvezető-helyettese lett,

és tagja a nemzeti összetartozás bizottságának is.

Szávay istván nagyon durva antiszemita cselekedetre ragadtatta magát Forrás: MTI/Földi Imre

Nem ez az első eset

„Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent” – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Gyöngyösi Márton – a párt jelenlegi elnökhelyettese és frakcióvezetője – 2012-ben az Országgyűlésben jelentette ki, hogy listázni kellene a zsidó származású képviselőket.

Kulcsár Gergely pedig korábban kamukausztnak nevezte a holokausztot, és beleköpött az egyik Duna-parti holokauszt-emlékműbe.

A politikus az eset után egy időre háttérbe vonult, idén azonban újra vezető tisztséget kapott a pártban.