Magyarország első számú viccpártjába tart az LMP-ből kibukott politikus

Fekete-Győr András Szél Bernadett
Vágólapra másolva!
Ha összejönne az álomigazolás, végre egy igazán komoly erő születne az ellenzéki térfélen, hiszen a mostanában az aszfaltrajzolással elfoglalt Momentum támogatottsága hol látszik, hol nem, Szél Bernadett pedig akkora sikert ért el az áprilisi választáson, hogy saját párttársai tiltották el párttisztségek viselésétől.
Vágólapra másolva!

„Benne van a pakliban. Szél Bernadettet a Momentum kedveli, felszólalt a múltkori tüntetésünkön, de sok éven keresztül vezette az LMP-t, ezért nem illik az én helyzetemben erről nyilatkozni” – így reagált tegnap Fekete-Győr András a Csak Ország blognak arra a kérdésére, hogy várják-e Szél Bernadettet a pártba. A nyilatkozat felkeltette a Népszava érdeklődését, így szerda reggel egy delux kiadással jelentkeztek a témában. „2022-re akár a Momentumban is feltűnhet Szél Bernadett” – írja bevezetőjében a nagy múltú, szocialistaközeli napilap. A következő forrásokra hivatkozva jutottak erre a következtetésre:

  • egy, a pártot jól ismerő informátoruk,
  • egyik forrásuk,
  • a pártműködésre rálátó személy és
  • Szél Bernadett.

A Népszavának sikerült a két fél lehetséges együttműködéséről úgy lehoznia egy anyagot, hogy csak az egyik fél adta hozzá a nevét! Az LMP volt társelnöke viszont a következőket mondta: „Mindig szimpátiával figyeltem a Momentumot, és függetlenként bátrabban méltathatok más pártokat.” Hozzátette, hogy egyelőre nem időszerű arról beszélni, hogy 2022-ben Fekete-Győréket erősíti-e. „A Momentum irányába nem tagadom le a szimpátiámat, ami mindig is ott volt” – ismételte meg a független országgyűlési képviselő, hogy mennyire szimpatikus neki, amit a lendületes fiatalok képviselnek, akikkel „élő kapcsolata” van. A Népszava névtelen momentumos informátorai körében igen jónak számít Szél Bernadett megítélése, annyira jónak, hogy ezt csak név nélkül vállalják.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, és Szél Bernadett, az LMP volt társelnöke. Lehet, hogy a Momentumnak is lesz kvótaelnöke? Forrás: Facebook

A portál felidézte, hogy

  • Szél Bernadett már az április választási vereséget követően azt nyilatkozta a Hír TV-nek, hogy szeretne nyitni a Momentum felé, igaz, akkor még az LMP-vel együtt tette volna mindezt.
  • Miután a politikus kilépett volt pártjából, független országgyűlési képviselőként felszólalt a Momentum által szervezett, Soros-egyetem mellett tüntetésen.

Ha összejönne az álomigazolás, komoly erő születne az ellenzéki térfélen, hiszen a mostanában az aszfaltrajzolással elfoglalt Momentum támogatottsága alig látszik, Szél Bernadett pedig akkora sikert ért el az áprilisi választáson, hogy saját párttársai tiltották el pár hónappal később párttisztségek viselésétől.