Tarlós István felavatta Árpád fejedelem szobrát Óbudán

TARLÓS István
Budapest, 2018. november 30. Tarlós István főpolgármester (j) és Gyimesi Róbert, az Óbudai Árpád Gimnázium igazgatója felavatja Árpád fejedelem lovas szobrát a III. kerületi Katinyi mártírok parkjában 2018. november 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Felavatták a magyar honfoglalás vezéralakjának, Árpád fejedelemnek a szobrát az Óbudai Árpád Gimnázium előtti téren, a Katinyi mártírok parkjában.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester az avatási ünnepségen elmondta: az Árpád-ház Magyarország első uralkodó családja, amely

Tarlós István főpolgármester és Gyimesi Róbert, az Óbudai Árpád Gimnázium igazgatója felavatja Árpád fejedelem lovas szobrát a III. kerületi Katinyi mártírok parkjában 2018. november 30-án. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Uralkodásuk alatt a magyar törzsek szövetsége erős európai állammá vált.

A dinasztia névadóját, Árpádot, hét magyar törzs választotta vezetőjének, hogy a Dnyeper menti lakóhelyükről nyugatra vezesse őket, hosszú, harcos vándorlás után új hazát szerezzen nekik - emlékeztetett rá a főpolgármester.

Tarlós úgy fogalmazott: "ez a honfoglalás, a magyar nép letelepedése a Kárpát-medencében meghatározó, sorsfordító mozzanat, a magyarság múltbéli és jelenkori történetének ősi eredője".