Ónos eső, hózápor és viharos szél várható a héten

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
Vasárnap szükség lesz az esernyőkre (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd reggelig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb ideig tartó felszakadozás a Dunántúl déli felén lehet.
Vágólapra másolva!

Többfelé várható ismétlődő eső, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén néhol ónos eső is előfordulhat. Éjszaka több helyen párássá válik a levegő, köd is képződik, a ködös tájakon szitálással,

ónos szitálással.

Kedden nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, az éjszaka képződött ködfoltok néhol csak lassan szűnnek meg. Délelőtt még többfelé, majd egyre inkább csak keleten lehet eső, de délután a Dunántúlon is kialakulhat egy-egy helyen zápor. Késő délután, este a hegyekben hózápor is előfordulhat. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, majd kedden egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, megerősödik, a Bakonyban és a Balaton térségében viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 7, 12 fok között valószínű,

de északkeleten helyenként 4, 6 foknál nem lesz melegebb.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge lesz. 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk - írja a Köpönyeg.hu.

Csütörtökön, Mikulás napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, ÉK-en havas eső is. A maximum 1 és 7 fok között alakul.

Pénteken és a hétvégén borongós idő ígérkezik gyakori esőkkel. Vasárnap a megerősödő ÉNy-i széllel hidegebb levegő érkezik hazánk térségébe, erős lehűlés kezdődhet.