Vágólapra másolva!
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke, a birkózó szövetség elnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az épülő csepeli csarnokról, a Magyar Falu Programról és a Magyar Honvédség feladatairól is.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy a csepeli birkózócsarnok bokrétaünnepségét tartották tegnap. Az épületnek már több mint egyharmada készen van, ha készen lesz a négyezer négyzetméteres csarnok, akkor annak három szintje lesz, két szinten zajlanak az edzések és versenyek is rendezhetőek, akár nemzetköziek is.

A csarnok a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány beruházása, amelynek egyébként lesz egy második üteme is, amikor megépül a százhúsz fős kollégium is.

Erre azért is van szükség, mert mint az Németh Szilárd megjegyezte, a 14-23 éves korban szoktak a gyerekek lemorzsolódni, az akadémiai komplexum pont azt segíti elő, hogy ezek a gyerekek ne hagyják el a sportágat. Így a tanulás, a pályaválasztás, a szakképesítés megszerzése mellett az edzéseket is tudják folytatni.

A Magyar Honvédség nemrégiben tartott egy készenléti gyakorlatot a magyar-szerb határ mentén, a célja az volt, hogy 72 órára visszaállítsa azt a gyakorlatot, ami egy fél évvel ezelőtt volt. Azaz a határvadászokkal együtt őrizzék a honvédek a határt.

Németh Szilárd szerint nagyon jól sikerült a gyakorlat, amelyben kétezer-háromszáz katona vett részt, több mint háromszáz technikai eszközzel, földön, vízen, levegőben.

A gyakorlatnak az ad nyomatékot a politikus elmondása alapján, hogy a Balkánon már több mint hetvenezer migráns gyűlt össze, majd hozzátette, az a jó helyzetet, amiről a magyar emberek döntöttek a Nemzeti Konzultáció, a népszavazás, a választás alapján határozott el a kormány, a határ megvédését tovább is fent kell tartani. Védeni kell a határt műszakilag, jogilag és élő erővel, akkor is, ha netán egy újabb nagy hullám éri el a magyar határt.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.