Vasárnaptól új vonatjárat indul Magyarországon át Kolozsvár és Bécs között

Telefonos, mobilnetes, WiFi-s tapasztalatok utazás közben Európában. Teljes erővel működő, de Magyarország területéről elérhetetlen vezeték nélküli internetszolgáltatás a vonaton, illusztráció
2018. december 9-től a Transilvania EuroCity minden reggel 7.35-kor indul Kolozsvárról, és Budapesten keresztül 17.21-kor érkezik meg Bécsbe (képünk illusztráció).
Vágólapra másolva!
Új vonatjárat köti össze december 9-től Kolozsvárt és Bécset, a Transilvania EuroCity Budapesten keresztül közlekedik. A kocsikat a MÁV-START és a román vasúttársaság, a CFR Calatori közösen biztosítja.
Vágólapra másolva!

A MÁV-START MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vonat minden nap közlekedik.

Kolozsvárról reggelente 7.35-kor indul, és 14.20-kor fut be Budapesten a Keleti pályadvarra. Onnan 14.40-kor indul tovább Bécsbe, ahová 17.21-kor érkezik.

2018. december 9-től a Transilvania EuroCity-vel mintegy 10 óra alatt lehet majd eljutni Kolozsvárról Bécsbe (képünk illusztráció) Forrás: AFP/Hendrik Schmidt

A Transilvania EuroCity Bécsből 10.42-kor startol, a Keletibe 13.19-kor érkezik, onnan pedig 13.40-kor megy tovább Nagyvárad érintésével Kolozsvárra, ahová helyi idő szerint 22.25-kor érkezik meg.
A MÁV járműfejlesztései révén a közeljövőben tovább korszerűsítik a vonatban felhasznált kocsikat is.

A vasúttársaság azt is hangsúlyozta, hogy az új járat közvetlen kapcsolatot teremt Kelet- és Északnyugat-Magyarország között is.