Bajkai: Mélyen elítélem, amit a jobbikos politikus tett

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt erzsébetvárosi feladatairól, de mellette szóba kerültek aktuális parlamenti és egyéb politikai ügyek is.
Vágólapra másolva!

A politikus felidézte az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár megszületését, amelyben még mint a kerület egykori alpolgármestereként Bajkai István is komoly szerepet vállalt. A Csányi utca 5. szám alatti igen romos épületet újították fel, hogy létrejöjjön Erzsébetváros egyik legújabb múzeuma, ami egyben egy közösségi tér is.

Itt azon kívül, hogy bemutatják, miként éltek a zsidók ebben a városrészben, egy kiemelt kulturális hely is lett, ahol komoly művészeti események is zajlottak, kiállítások, előadások, kisebb koncertek egyaránt.

A képviselő beszámolt arról, hogy ebben az évben is a hagyományoknak megfelelően rendezi meg a jótékonysági rendezvényét az erzsébetvárosi ERőMŰVHÁZ-ban, idén Kárpátaljának gyűjtenek majd ezen a rendezvényen, ahol természetesen szerepelni fog az a zongora, amit még Bajkai István közreműködésével vásároltak meg a kultúrház részére.

A napokban kirobban botrány kapcsán, amelynek a főszereplője Szávay István azóta a képviselői mandátumáról lemondott politikus volt,

Bajkai István azt fejtette ki, mélyen elítéli azt, amit a jobbikos politikus tett, ugyanakkor elvárná, hogy a Jobbik is megkövesse a magyarországi zsidókat ezen szörnyű antiszemita eset kapcsán.

Az egy minimumkövetelmény a kormánypárti képviselő szerint, hogy a jobbikos politikus lemondott először a parlamenti funkcióiról, végül a mandátumáról is. Meggyőződése szerint egy ilyen embernek nemhogy a parlamentben, de a magyar politikában sem lenne helye. Azzal, hogy pártja nem határolódott el, nem kért elnézést azt is jelenti, hogy a Jobbik még ezek után is a sorai közt tartja ezt az embert – tette hozzá Bajkai István, ez pedig elárulja ennek a pártnak a szélsőséges nézeteit.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.