Rendkívül veszélyes a humanitárius vízum bevezetéséről szóló javaslat

Tatabánya, 2015. szeptember 5. Illegális bevándorlók a tatabányai vasútállomáson 2015. szeptember 4-én. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkező migránsokat. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója volt a vendég szerdán az M1 aktuális csatornáján. A kormánypárti politikus elmondta, hogy az Európai Parlamenttel egy olyan javaslatot akarnak elfogadtatni, amely gyakorlatilag mindenféle ellenőrzés és kontroll nélkül engedné be az unió területére azokat a gazdasági migránsokat, akiket utána nem lehet majd visszaküldeni hazájukba.
Vágólapra másolva!

A kommunikációs igazgató szerint

hiszen az szándékosan összekeveri a humanitárius szempontokat a gazdasági bevándorlással, éppen ezért inkább migránsvízumnak kellene hívni. A javaslat szerint az egyszerűsített vízumkiadás mindenféle előzetes kontroll nélkül engedné emberek tömegeinek belépését az unió területére. A jogosultságukat pedig csak ezt követően vizsgálnák meg.

Illegális bevándorlók a tatabányai vasútállomáson még 2015 szeptemberében Forrás: MTI/Mohai Balázs

Hidvéghi kiemelte, hogy a tapasztalatok szerint

Szólt arról is, hogy Magyarország elutasítja az ENSZ migrációs paktumát mert az „lopakodó jogalkotás”, egyfajta hivatkozási alapot teremt a bevándorláspártiak számára azzal, hogy emberi jogként ismerve el a migrációt. A tét pedig országaink jövője.

Ahogy arról kedden is írtunk, a brüsszeli elit gőzerővel azon dolgozik, hogy a jelenlegi formájában utolsó hónapjait élő Európai Parlamenttel minél több, az illegális migrációt segítő javaslatot fogadtasson el, legális bevándorlássá téve a folyamatokat.