Magyarország rengeteget áldoz arra, ami az emberek életét jobbá teszi

Kásler Miklós
Budapest, 2018. augusztus 17. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az állami kitüntetések és szakmai díjak augusztus 20-a alkalmából rendezett átadó ünnepségén a Pesti Vigadó dísztermében 2018. augusztus 17-én. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Újságíroknak nyilatkozott Kásler Miklós, az EMMI minisztere csütörtökön Budapesten. Itt a Magyarországon tapasztalható fejlesztésekről beszélt: több száz milliárd jut az egészségügyre és a fővárosra is.
Vágólapra másolva!

- mondta Kásler Miklós miniszter csütörtökön Budapesten újságíróknak.

A miniszter azt követően adott rövid nyilatkozatot, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában fogadta a Liget Budapest Projekt szakmai vezetőit, miután a Néprajzi Múzeum új épülete hétfőn elnyerte a világ legjobb középülete és az Európa legjobb középülete díjat is az International Property Awards (IPA) versenyén Londonban.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Forrás: MTI/Mónus Márton

Kásler Miklós kiemelte:

az egészségügy területén 500 milliárd forintból felépült a vidéki kórházi rendszer, 700 milliárd forintból elindult a budapesti fejlesztések sorozata, a kultúra területén olyan támogatások vannak, beruházások zajlanak, amelyek "sem Mátyás király uralkodása alatt, sem a kiegyezés után nem történtek meg".

Magyarországon zajlik Európa legnagyobb kulturális beruházása is, büszkék vagyunk a magyar sikerekre - emelte ki Kásler Miklós.