VV Fanni-ügy: újra gyilkolhatna a gyanúsított, ha kiengednék

2018.12.07. 16:30

A VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított férfinak, B. Lászlónak már nincs esélye óvadék megállapítására, mert a bíróság kibővítette előzetes letartóztatása indokait. A bíró szerint újra gyilkolhatna a férfi, ha kiengednék.

A Budai Központi Kerületi Bíróságon 2 hete döntöttek arról, hogy B. László a szökés, elrejtőzés veszélye miatt előzetes letartóztatásban marad. A napokban azonban bővült az indoklás.

Rendhagyó módon, plusz két ponttal módosították a letartóztatás fenntartását, és a bűnismétlés veszélyét is felsorolták. Illetve, mivel nincs meg a holttest, a bíróság szerint a bizonyítékok eltüntetésének veszélye is fennáll– mondta el a Borsnak a férfi korábbi ügyvédje, Brodmann Péter.

Az ügyvéd szerint a bíróság ezzel az óvadék lehetőségét akarta megakadályozni. Ha ugyanis az első, A pont maradt volna csak, akkor óvadéki eljárást lehetett volna kezdeményezni.

Így azonban ez már nem lehetséges. Nagyon ritka, hogy kibővülnek a pontok

– magyarázta az ügyvéd, aki most arra vár, hogy a törvényszék visszahelyezze őt a védőszerepbe. Az óvadék egyébként több százmillió forint lehetett volna, amelyből csupán 5 milliót tudott volna összegyűjteni B. László családja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK