Kiderült, hogy ki indul Botka ellen a Szeged polgármesteri székéért

Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője
Vágólapra másolva!
Elindul független polgármesterjelöltként, a Mindenki Szegedért Mozgalom színeiben a szegedi botrányokat leleplező jogász, Szabó Bálint. Erről a Pesti Srácok számolt be. Szabó feljelentései nyomán már a fél városvezetést bíróság elé állították, sőt, el is ítélték első fokon, most pedig már Botka László érintettségét is vizsgálja a Központi Nyomozó Főügyészség a korrupciógyanús ügyekben.
Vágólapra másolva!

Szabó már huszonéves kora óta a közélet közelében tevékenykedik, a PS-nek elmondta, hogy volt már a Fiatal Baloldal Vas megyei elnöke, tagja volt az MSZP-nek, segített Gyurcsánynak, és a DK szegedi szóvivője is volt.

Ekkor azonban fordulat állt be az életében, és mára már függetlenként, a Mindenki Szegedért Mozgalom színeiben politizál, és ennek színeiben fog elindulni a polgármesteri székért jövőre.

Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Közéleti tevékenysége az utóbbi években – konkrétan a Szeviép-ügy kirobbanása óta – alapvetően arról szólt, hogy a szegedi, illetve most már a hódmezővásárhelyi baloldali politikusok által szerinte megkárosított vállalkozók, családok mellé állt. Nyomoz és harcol, feljelentéseket ír, jobbára eredménnyel.

Szabó Bálint a Pesti Srácoknak elmondta, hogy bár Botka László igyekszik összemosni a Fidesszel az ügyvédet, sőt, a „Fidesz kutyájának”, valamint „Lázár kutyájának” nevezi őt, ő mégis civilként Szegedért a szegediekkel akar politizálni.

Arról is beszámolt, hogy ma is még egy kiábrándult baloldalinak tartja magát, aki belátott a színfalak mögé.

Hozzátette, a Mindenki Szegedért Mozgalom saját programot készített Szegedért, a szegediekkel közösen, amelyet szoros kormányzati együttműködéssel és támogatással akar polgármesterként megvalósítani.

A Pesti Srácok kérdésére a jogász elmondta, hogy mi történt, ami miatt kiábrándult a szocialistákból, és most már velük szemben politizál:

„A Szeviép-ügy volt az első alkalom, amikor először igazán beláthattam a színfalak mögé, és nem tetszett, amit láttam. Számomra világossá vált, hogy Szegeden minden látszatsiker vagy fejlesztés, beruházás mögött becsapott és megkárosított családok százai vannak.

Én a mai baloldalnak nevezett konglomerátummal semmilyen közösséget nem tudok vállalni, mert velejéig romlott és korrupt.”

Botka még a rendőrséggel is elvitette Forrás: Szegedma.hu

Elmondta azt is, hogy szerinte volt párttársai mindvégig közreműködtek a közpénz lenyúlásában.

Szabó az elmúlt években számtalan feljelentést tett korrupciógyanús ügyekben szocialista politikusok és nagyvállalkozók ellen, akik a szocialista városvezetés udvari beszállítóiként működtek. Szabó feljelentése nyomán indult el a Szeviép-ügy, a parkolási botrány, és legutóbb a K'Art-ügy politikai szála is.

„Büszke vagyok rá, hogy Botka László börtönválogatottjához személyesen 6+1 fővel sikerült hozzájárulnom. Hiszen a volt Szeviép-vezetők, Szeged alpolgármestere, főjegyzője és polgármesteri kabinetvezetője ma már első fokon elítélt emberek.

Ide sorolnám Czeglédy Csabát, aki szintén ennek a szocialista börtönválogatottnak a tagja. Úgy vélem, abban is van némi részem, hogy ellene is lassan vádat emelnek, miközben már egy éve a szegedi börtön vendégszeretetét élvezi. Ezek az emberek több milliárd forintot loptak el az adófizetők pénzéből, amit hosszú éveken át büntetlenül ki is élvezhettek. Itt az ideje, hogy ez a korszak végleg lezáruljon.”