Betörtek néhányan a Kossuth térre, majd véget ért a tüntetés

Vágólapra másolva!
Mint ismeretes, ma tüntetést tartottak szakszervezeti dolgozók a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása ellen. A tüntetők a Jászai Mari tér felől indultak el a Kossuth térre, ahol beszédeket mondtak a szakszervezeti vezetők. Egy kisszámú, de erőszakos tömeg áttörte a Kossuth téren a rendőrsorfalat, és bejutottak a tér belsejébe. Ennyi történt. Meg annyi még, hogy ahogy az várható volt, az ellenzék jó szokása szerint kapva kapott az alkalmon, saját ötlet híján, gondolták meglovagolják ezt a jó lehetőséget, és politikai tőkét kovácsolnak az amúgy szakmai vitából. Még egy kicsit a (teljesen más jellegű és értelmű) francia sárgamellényesek tüntetését is belevegyítették a megmozdulásukba, és máris kész volt a nagy „politikai csoda”. Összesen tehát maximum 2-3 ezer ember tüntetett, tulajdonképpen csak a baloldali pártok és a baloldali szakszervezetek képviselői vonultak ki a Kossuth térre.
Vágólapra másolva!

Azért jó, ha leírjuk, hogy hiába minden brüsszeli hazugság, a mai nap újfent megerősítette a tényt, hogy Magyarországon lehet tüntetni, demokrácia és jogállam van, bármit is állít Sargentini és Verhofstadt a hatalomra kiéhezett ellenzéki vezetőkkel karöltve.

Gyülekező Forrás: Origo

No, de ha már szóba hoztuk a „kiváló képességű” ellenzéki vezetőket, érdemes is megjegyezni, hogy ahogy az várható volt, természetesen iparkodtak politikai tőkét kovácsolni a szakszervezetek és a kormányzat lényegében szakpolitikai vitájából.

Ki is vonult hát Ujhelyi István szocialista EP-képviselő és az MSZP jelenlegi „erőskezű” vezetése, Tóth Bertalan és Molnár Zsolt személyében.

Budapest, 2018. december 8. A Magyar Szakszervezeti Szövetség demonstrációján tüntetők a rendőrsorfalat áttörve bejutottak a Kossuth térre 2018. december 8-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Teljesen jogosan voltak jelen a fiúk, hiszen bevallhatjuk, hogy az MSZP-nél hitelesebben más nem is tudná képviselni a hétköznapi, munkás emberek érdekeit. Hiszen ez az a párt, amely legalább kettő, de inkább három milliárdos miniszterelnököt termelt ki.

És hát ki más, ha nem épp Bajnai és Gyurcsány, vagy a 6000 eurós európai parlamenti fizetésen „tengődő” Ujhelyi értené a legjobban a kétkezi munkások problémáit.

Felkapták hát a kukásmellényt, hogy aztán a Kossuth térről jelentkezzenek be a több száz ezres telefonjaikról Facebookra.

Forrás: Facebook

Már a hét elején készültek a fiúk a nagy dobásra, és felpróbálták a mellényt

A fiúk „beöltözése” azonban nem előzmény nélküli, az jól előkészített politikai akció volt – mint mindig –, némi katyvasszal.

Ugyanis, ahogy azt korábban megírtuk, a magyar ellenzék már a hét elején megpróbálta lemásolni a lemásolhatatlant: a francia sárgamellényesek mozgalmát.

Tóth Bertalan MSZP-elnök, Ujhelyi István szocialista EP-képviselő és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke budapesti kukásmellényt húzott, és fényképezőgép elé állt a szerdai napon. Akkor még nem tudtuk, hogy mi jöhet ezek után? Kukaborogatás? Rendőrségi vízágyúzás? Rohamosztagosok?

De mára kiderült, hogy a fiúk csak a hétvégi tüntire próbálták fel a „fellépőszerkót”.

Íme, a nagy sikerű kép:

A baloldal már sokszor „bizonyította” szociális érzékenységét

Az MSZP amúgy is bizonyította három kormányzati cikluson keresztül már, hogy mennyire érzékenyek szociálisan, és mennyire szívükön viselik a kisemberek problémáit.

Kezdjük a 90-es éveknél, hiszen a Bokros-csomag szociális érzékenységéhez kétség sem férhet.

Olyan kiváló intézkedéseket tartalmazott, mint például:

a felsőoktatás, a fogászati ellátás ingyenességének megszüntetése. A gyermekgondozási segélyre, családi pótlékra, gyermeknevelési támogatásra jogosultak körének szűkítése.

De csökkentették a gyógyszerek állami támogatását, felemelték a nyugdíjkorhatárt, és sorolhatnánk még.

De hasonlóan jól szerepelt a nagy „szociáldemokrata párt” a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt is, hiszen Gyurcsány csomagja is rejtett számos empatikus, és az emberek életét megkönnyítő intézkedést.

Ez a csomag tartalmazott egy 30 százalékos gázáremelést, egy 15 százalékos villanyáremelést, és szinte valamennyi adónemben is emelkedés volt.

De a DK elnökének nevéhez fűződik az embereknek a devizahitel csapdájába történő belekényszerítése, és családok tízezreinek megnyomorítása.

Így kétség sem fér hozzá, hogy Gyurcsány teljesen kiérdemelte a jelenlétét a mai tüntetésen, hiszen nála senki nem tudja átérezni jobban a dolgozó kisemberek nehézségeit.

Gyurcsány Ferenc a tüntetésen Forrás: Facebook

Gyurcsány mellett Bajnai kormányfői időszakát is belengte a szolidaritás és empátia szele, hiszen

Bajnai elvette a 13. havi nyugdíjat, megemelte a nyugdíjkorhatárt is, de a családosoknak adott juttatásokat – gyes, gyed, családi pótlék megvágása, és még lehetne sorolni.

Így, mint a kisemberek életének felvirágoztatója, hiányoltam is a mai tüntetésről.

Viszont fontos megjegyezni, hogy az ellenzéki propagandasajtó többnapos kampánya ellenére nagyon kevesen mentek el a mai tüntetésre, maximum 2-3 ezer ember. Ebből is látszik, hogy tulajdonképpen csak a baloldali pártok és a baloldali szakszervezetek tüntettek. A megmozdulás tehát kudarcba fulladt, de nem csak ezért, hanem azért is, mert

a törvény szövege világos: senkit nem köteleznek túlórára, mert önként vállalt túlmunkát enged csupán a törvény.

A tüntetés így nem más, mint a szakszervezetek kétségbeesett akciója, hiszen a dolgozó nélkülük is meg tud állapodni a munkáltatóval, îgy félnek, higy nem lesz többet szükség szakszervezetre. Egyértelmű tehát, hogy politikai hisztériáról van szó,

mert senkit nem kötelezhetnek túlórára az írásos beleegyezése nélkül, ahogy az állítás sem igaz, hogy a túlórát három évente kell kifizetni, mert a ledolgozott túlorákat, ahogy eddig is, minden hónapban ki kell fizetni.‎