Ilyen ügyetlenül csak és kizárólag a Jobbik tud tüntetésre hívni

Varga-Damm Andrea Gyöngyösi Márton Jobbik
Vágólapra másolva!
Az egész pártvezetés megkísérelte a lehetetlent: elcsalogatni az embereket egy ellenzéki megmozdulásra. A Jobbik "szuperklasszis" videókkal csábította utcára a magyarokat. Nem sikerült. Viszont, aki megnézi, főleg a szánalmasan sikerült tüntetés után, jól fog szórakozni.
Vágólapra másolva!

Tegnap a szakszervezeti dolgozók tartottak vonulós demonstrációt a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása ellen, amelynek során a 2-3 ezer résztvevőnek sikerült a Jászai Mari térről a Kossuth térig átsétálnia, ami már önmagában is őrületes teljesítmény. (Természetesen egyáltalán nem úgy változtatják, ahogy az ellenzék állította, a változtatás az embereknek egyáltalán nem lesz rossz.) Ahogy az lenni szokott, a francia sárgamellényeseket kopírozó tüntetésre teljes erőbedobással ráakaszkodtak az ellenzéki pártok.

Gyertek le a térre, csak!

Többek között a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezető politikusai is felbukkantak a tömegben, akik szuperklasszis videókkal motiválták az embereket, jelenjenek meg a tiltakozó "nagygyűlésen".

- érkezett az ukáz Varga-Damm Andreától, a párt parlamenti képviselőjétől, a kamera pedig a riadt Gyöngyösi Mártont mutatta, aki maximálisan késznek mutatkozott arra, hogy nekiveselkedjen magyarok százainak, ezreinek megszólításához. Erős poén, hogy a jelenetre a tüntetés kellős közepén került sor, nem biztos, hogy sikerült eltalálni a legmegfelelőbb időpontot a mozgósításra. A párt elnökhelyettese sűrű pislogások közepette vázolta a kialakult helyzetet: a kormány "embertelen politikája miatt" képviseltetik magukat a rendezvényen, és arra kért mindenkit, jöjjön ki a Kossuth térre.

Andrea!

- érkezett a felszólítás Gyönygyösitől, jelezve, neki bőven elég volt 35 másodperc a népmozgósításra. Varga-Damm Andrea sem vitte túlzásba az emberek megszólítását, és miután elmondta bődületes közhelyeit, és a kamera már nem őt mutatta, diszkréten a következő kérdést tette fel a háttérből:

Jó lesz így, édes?

Persze, hogy jó lett - ezt már én teszem hozzá, hiszen a videó felkerült a közösségi oldalra, kicsit megmutatva, hogy azért a marketingre is kell adni.

Itt tudja megnézni a bámulatos videót:

Így makog egy pártelnök

Nem úgy van az, hogy egy fontos esemény előtt egy pártnak a vezetője csak úgy átadja a terepet a beosztottainak, hanem saját maga veszi kezébe az ügyet. Így tett Snieder Tamás is, aki saját maga készített el egy videót, amelyben előkerültek a dolgozó emberek érzései, és természetesen az emberellenes jelző sem maradhatott ki. Százszázalékos biztonsággal kijelenthető, hogy a politikus gyújtóhangú beszédével tűzbe hozott minden vacilláló tüntetőjelöltet, ráadásul két megakadás (szándékosan nem írtuk azt, hogy dadogás) között a lényeg (a hazugság) is kivehető:

Mint tudjuk: a valójában teljesen értelmetlen tüntetés alig érdekelt valakit. Kizárólag a sikertelen ellenzéki pártokat, Gyurcsány Ferenctől az MSZP-s vezetőkig. Persze, ez nem véletlen: a tüntetés a szakszervezetek kétségbeesett akciója volt, hiszen az emberek nélkülük is meg tudnak állapodni a munkaadókkal. Természetesen nem igaz, hogy írásos hozzájárulás nélkül bárki túlórára kötelezhető, és az is nyilvánvaló, hogy a túlórát pedig minden hónapban ki kell fizetni.