Még több támogatást kapnak a családok

NOVÁK Katalin
Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. n
Vágólapra másolva!
Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit – közölte a család- és ifjúságügyi államtitkár abban az interjúban, amelyet a Zalai Hírlap közölt hétfőn.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin elmondta, hogy a kormány évről évre egyre többet fordít a családokra, jövőre már a 2010-es összeg dupláját. Az államtitkár hozzátette, hogy

a családokat érintő kérdésekkel foglalkozó nemzeti konzultációban már több mint 700 ezren juttatták vissza a kérdőíveket.

Novák kivételes lehetőségnek nevezte, hogy a magyar emberek véleményt mondjanak, és meghatározzák a családpolitika jövőbeli irányát.

– jelezte az államtitkár.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A családbarát kormányzás eredményei már látszódnak, ugyanis

20 éve nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv, 50 ezer fölé emelkedett az esküvők száma, továbbá csökkent a népességfogyás és a csecsemőhalandóság.

Ma 16 ezerrel több bölcsődei férőhely van, mint 2010-ben volt, de a gyed extra, az otthonteremtési program és a munkahelyvédelmi akció is mind a családokat segíti.

A családi adókedvezmény a kétgyermekes családok esetében jövőre is bővül, eléri a havi 40 ezer forintot, ami a 2015-ös összeg duplája

– sorolta Novák Katalin.

– fejtette ki az Emmi államtitkára. A jövőbeni családtámogatási elképzelésekről azt mondta, hogy a nagycsaládosokat, az egyedülálló szülőket és az örökbefogadókat is igyekeznek segíteni. A csok-támogatottaknak például a 12 százaléka egyszülős család, és az Európában is egyedülálló Egyszülős Központot is azért hozták létre, hogy azok, akiknek egyedül kell vinnie két szülő terhét, érdemi figyelmet, támogatást kapjanak.