A brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Franciaország
Migrants and refugees wait in front of the city hall to have their situation examined and to obtain emergency accommodation in Nantes, western France, on July 23, 2018, following the evacuation by police of their camp at the Daviais square. French police on July 23, 2018 cleared some 450 Sudanese and Eritrean migrants from a park in the western city of Nantes where they had been camping for more than a month. / AFP PHOTO / Sébastien SALOM GOMIS
Vágólapra másolva!
A brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot, amivel még több bevándorlót akarnak az Európai Unióba hozni - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs elmondta: az Európai Parlament bevándorláspárti többsége ismét szavazásra bocsátotta a migránsvízum kérdését, és ezúttal számukra kedvező eredmény született.

Illegális migránsok a franciaországi Nantes-ban Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Úgy tűnik,

Brüsszelben a migrációs ügyekben addig kell újra és újra szavazni, amíg a bevándorláspártiaknak kedvező eredmény meg nem születik.

Megjegyezte: nemcsak az eljárás elfogadhatatlan és antidemokratikus, de a javaslat tartalma, a migránsvízum is az.

Mint mondta, az elfogadott határozatban

Ez elfogadhatatlan, a döntés gyakorlatilag kapunyitást jelent a gazdasági migránsok tömegei előtt, megkönnyítené beutazásukat az Európai Unió területére, bármiféle érdemi, előzetes ellenőrzés nélkül - tudatta álláspontját.

Hidvéghi kitért arra, hogy

további bevándorláspárti javaslatok is napirenden vannak, mint például a név nélkül osztogatott migránskártyák,

illetve a tervezett brüsszeli ügynökség, amely a migráció szervezésével foglalkozna és beavatkozhatna a tagállamok által lefolytatott menekültügyi eljárásokba.

De - tette hozzá - ilyen az a javaslat is, amely

valamint az a javaslat, amelyik 520 millió eurót csoportosítana át a migránsok betelepítésére az idei költségvetésből.

A bevándorláspárti brüsszeli elit most már nem is leplezi, hogy minden erejével azon van, hogy állandósítsa a migrációt

és még a májusi európai parlamenti választások előtt olyan döntéseket kényszerítsen át, amelyek bebetonoznák a jelenlegi bevándorlási politikát - mondta.

Hozzátette:

Hidvéghi Balázst kérdezték a Munka törvénykönyvének módosításáról is.

A kommunikációs igazgató elmondta: elsősorban

Gyurcsány Ferenc és a szocialisták tiltakoznak a módosítás ellen,

miközben - tette hozzá - ők azok, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé és kormányzásuk idején a jelenlegi duplája volt a személyi jövedelemadó.

A Fidesz 800 ezer új munkahelyet teremtett, és csökkentette az adókat.

A jelenlegi módosítás célja, hogy aki többet szeretne dolgozni és ezért több bért kapni, az megtehesse - jelentette ki.

Mint mondta, a javaslat a munkások érdekét szolgálja, a beleegyezésük nélkül nem lehet a túlmunkát előírni, és ilyen értelemben kedvező változás lehet számukra.

Kérdezték Szávay István parlamenti mandátumával kapcsolatban is.

A kommunikációs igazgató közölte, a helyzet mihamarabbi tisztázását várják, a Jobbik vezetésének világossá kellene tennie, mi a döntés. Hozzáfűzte:

Megjegyezte azt is, nagy csalódás a Fidesz számára, hogy a baloldali pártok sunyítanak az ügyben, miközben korábban nagy érzékenységet mutattak az ilyen ügyekben.