Rátámadtak a rendőrökre a tüntetők a Kossuth téren

Vágólapra másolva!
Tüntetők akadályozták a forgalmat a belvárosban délután, ezért leállt a forgalom – írja a Police.hu, még késő délután. A magát lejárató ellenzék rendbontó akciója miatt volt dugó a belvárosban, a legforgalmasabb órákban sikerült egy nem bejelentett akcióval káoszt okozni. A néhány száz tüntető között van a nullaszázalékos Párbeszéd nevű párt képviselője, a parlamentben cirkuszoló Tordai Bence. Közben az ellenzéki álhírgyárak azt állították, hogy a rendőrség könnygázt használt, amikor a Fidesz-székháznál ketten felmásztak az erkélyre. Kiderült, hogy az Index és társai hazudtak, a rendőrség közleményben cáfolta, hogy könnygázt használtak volna. Aztán a rendbontók a Kossuth-térre vonultak. Este kilenc óra után rátámadtak a rendőrökre.
Vágólapra másolva!

A Kossuth térről a be nem jelentett demonstráció résztvevői a Margit híd pesti hídfőjéhez vonultak, amelyet aztán lezártak.

A rendőrség a forgalmat és a tömegközlekedést is leállította a hídon.

Az Origo információ szerint a pár száz fős csoport a Kossuth térről érkezett, és blokkolta a közlekedést.

Ezután az Oktogon felé vették az irányt, ezzel tovább gátolva a belváros forgalmát, hiszen épp csúcsidőben csinált óriási dugót a magából bohócot csináló ellenzék. Állításuk szerint az nem tetszik nekik, hogy a magyar parlament megszavazta a munkatörvénykönyv - a munkavállalók számára egyébként egyáltalán nem hátrányos - módosítását.

A tüntetők később a körutat is lezárták. Sok autós dühösen szidta a tüntetőket és követelte, hogy engedjék őket tovább. Az Index nevű álhírgyár mindezt persze úgy látta, hogy az autósok azért dudálnak, mert szimpatizálnak a körutat engedély nélkül lezáró bulizókkal és örülnek, hogy hosszú ideig várakozniuk kell a dugóban.

Frissítés 1:

A párszáz ember aztán megérkezett a Hősök terére, majd két nő felmászott a Fidesz székház erkélyére. Úgymond tiltakozásképpen. Aztán lemásztak. A Fidesz székháznál húsz-harminc ember maradt ezek után.

A tüntetés színvonalát mutatja, hogy a magát függetlennek és objektívnek lódító álhírgyár kisújságírója, az Origó dolgozóinak megerőszakolásáról álmodozó hvg-alkalmazott facebook-oldalára kitett egy fotót, amin - ha jól látjuk - ő maga van egy füstfelhő közepén a körúton és éppen pártsemlegesen tüntet.

Munkában volt az álhírgyár

A balliberális álhíroldalakon olyan hírek is megjelentek, hogy a rendőrség könnygázt használt.

Azonban - nem meglepő módon - ez nem igaz. A police.hu azt írja honlapján, hogy a közzétett sajtóhírekkel ellentétben a rendőrség nem alkalmazott könnygázt.

A valóság az, hogy a demonstráció egyik résztvevője fújt le két rendőrt gázspray-vel.

Ennek következtében megsérült két rendőr.

Más szabálytalanságokat is elkövetettek a tüntetők,

egy másik tüntető három rendőr kötött sapkáját tépte le.

Azóta néhány száz tüntetőt fel-alá mászkál Budapesten, most éppen a Kossuth téren vannak.

Frissítés 2:

Miután a tüntetők a Margit-híd-Oktogon-Fidesz székház útvonalon végeztek a Kossuth térre vonultak. Itt néhány száz aggresszív tüntető megpróbálta a parlamentet védő rendőröket megtámadni, megdobálták őket, füstgránátot is dobtak az Országházat védőkre.

Este kilenc óra után a tüntetők rátámadtak a rendőrökre a Kossuth téren, a rendőrök védik a Parlament épületét.

Frissítés 3:

A Budapest V., Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő tüntetők provokálják a rendőröket,

többen tojást, sörösdobozokat dobtak a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőrök irányába.

A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát. A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel,

ennek ellenére négy rendőr megsérült.

A fokozódó agresszivitás megtörésére könnygázt alkalmaztak. A rendőrség higgadtságra inti a demonstrálókat.

Az ATV szerint a Kossuth téren látták Soros György egyik legmegbízhatóbb magyarországi emberét, Gulyás Mártont és az LMP főpolgármester-jelöltjét, Puzsér Róbert humoristát is a tüntetők között.

Éjfél körül száz-százötven ember még a Kossuth téren hangoskodott, a rendőröknek már nemcsak a parlamentet, de a parlament előtti karácsonyfát is védeniük kellett a rendbontók ellen.