Letartóztatásban marad a nemi erőszakkal vádolt afgán férfi

2018.12.12. 17:53

További két hónappal meghosszabbították a nemi erőszakkal és közszeméremsértéssel vádolt afgán férfit.

A Budai Központi Kerületi Bíróság két hónappal meghosszabbította a nemi erőszakkal és közszeméremsértéssel gyanúsított afgán férfi letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy júniusban kétszer is szeméremsértő módon viselkedett a nyílt utcán két nővel szemben, szeptemberben pedig egy gyorsétterem mosdójában megerőszakolt egy nőt.

Ezek után elmenekült az országból, és Ausztrián keresztül Németországba akart utazni. A gyanúsított nem kötődik Magyarországhoz, nincsenek családi, rokoni kapcsolatai, ezért a bíróság szerint fennáll a szökés veszélye. A férfi jelenléte az eljárás alatt kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés mellett biztosítható.

Bár büntetlen előéletű, az afgán férfi ellen 2018 júniusa és szeptembere között hasonló jellegű bűncselekmények miatt három büntetőeljárás is indult. Ezért feltételezhető, hogy ha szabadlábra kerülne, újra bűnözne.

A bíróság megállapította, hogy: a bűncselekmény jellege, a nyomozás állása és érdeke, a férfi személyi és családi körülményei, valamint a büntetőeljárás során tanúsított magatartása miatt vele szemben enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nincs lehetőség.

A végzés nem jogerős.