Pár száz anarchista rátámadt a rendőrökre Budapesten

Budapest, 2018. december 12. Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői és rendőrök a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-én. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Mily meglepő: szerdán sem jött össze a kormánybuktatás a balliberális pártok, a Soros-egyetem genderaktivistái, a Jobbik és az ellenzéki fake news média alkotta bizarr koalíciónak. Miután hülyét csináltak magukból a parlamentben, néhányan utcára voltak, dugót okoztak, rendőrökre támadtak rá. Az akciójuk rendbontásnak és nem tüntetésnek minősül, ugyanis „elfelejtették" azt bejelenteni. A Kossuth téren a pár száz tüntető között az ATV szerint ott volt Puzsér Róbert humorista, az LMP főpolgármester-jelöltje és a Soros-aktivista Gulyás Márton is. A Twitteren közben a magyarellenes Judith Sargentini hergelte az aktivistákat. A sérült rendőrök száma öt.
Vágólapra másolva!

Késő délutántól rendbontók csoportja jelent meg Budapest utcáin.

A pár száz fős csoport nem hivatalos vezetője a nullaszázalékos támogatottsággal rendelkező, Párbeszéd nevű kamupárt egyik országgyűlési képviselője, Tordai Bence.

Ő azonban nem sok vizet zavart az este folyamán.

A be nem jelentett, így törvénytelennek minősülő ellenzéki rendbontás az Országgyűlés épületénél kezdődött,

majd a Margit hídhoz vonultak, amit megpróbáltak „elfoglalni", de ahhoz túl kevesen voltak, csak egy nagyobb dugót okoztak.

Ezt követően a Fidesz Lendvay utcai székházához mentek.

A felvételek alapján

A külföldiek által kitartott balliberális fake news média közben azt hazudta, hogy a rendőrség könnygázzal fújta le őket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nemsokára sajtóközleményében lerántotta a leplet a legújabb ellenzéki álhírről.

Közölték ugyanis, hogy

nem alkalmaztak könnygázt a rendbontókkal szemben, a valóságban egy dulakodó fújt le két rendőrt gázspray-vel.

Két anarchista ezt követően behatolt a székház egyik erkélyére, de ezen a helyszínen is hamar megunták a dolgot, és a Kossuth térre vonultak.

Közben mások a Lánchíd lezárásával próbálkoztak, de ők sem jártak sikerrel, és szintén a Kossuth tér irányába távoztak.

Aztán lejátszották a francia himnuszt, ami egyúttal a nemzetközi szélsőbaloldal kedvenc indulója is, a Marseillaise-t, de a dalt nem énekelték, mivel nem tudták annak francia nyelvű szövegét.

Vajon a Soros-egyetemen nem tanítanak franciát?

A tömegben lengtek az EU-s és a vörös zászlók, magyar nemzeti lobogót csak elvétve lehetett látni.

A szélsőbalos aktivisták annyira „progresszívek és haladó szellemiségűek", hogy

a molinóikon csupa XIX. századi kommunista szlogenek voltak láthatóak,

amelyek a soha meg nem valósult munkás-diák összefogásra akartak utalni.

Néhányan trágár szavakat skandáltak, és „természetesen" fasisztáztak.

Úgy látszik, hogy a genderképzőben mást nem tanítottak nekik.

Ezért kár volt kifizettetni a szülőkkel a borsos tandíjat.

A rendőrökre támadó anarchistákat Twitteren, a Soros-Sargentini jelentés megfogalmazója, a magyargyűlölő Judith Sargentini szélsőbaloldali holland EP-képviselő hergelte.

Rendőrökre támadtak

Egyesek közben a Kossuth téren dulakodnak, és szélsőbaloldali, anarchista, trágár, illetve olykor gyerekes jelszavakat skandálnak, például a "Be kell mennünk pisilni" rigmust.

A Parlament előtt a folyamatosan fogyatkozó rendbontók előbb a lépcsőknél, majd a déli kapunál próbáltak nyomást helyezni a rendőrökre, sőt rájuk is támadtak.

Agresszív tüntetők támadnak a rendőrökre Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mohai Balázs

A Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő aktivisták provokálták a rendőröket,

többen füstgránátokat, petárdákat, üvegeket, tojásokat, és sörösdobozokat dobtak a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőrök irányába.

A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát. A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel,

ennek ellenére öt rendőr megsérült.

Megdobált rendőrök egy csoportja a Parlamentnél Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A fokozódó agresszivitás megtörésére a Police.hu közleménye szerint könnygázt is alkalmaztak. A rendőrség ugyan higgadtságra intette a demonstrálókat, de nem sok sikerrel.

Helyszíni tudósítónk szerint tudatosan készültek a rendbontók az agresszív fellépésre, ugyanis szóda-bikarbónát osztogattak, ami könnyíti a könnygáz által keltett tüneteket. Néhányan egy építkezésnél kezdtek el bontani, abból a célból, hogy azzal dobálják meg a rendőröket,

sőt egy kukát is felgyújtottak.

Az este folyamán a csoport több részre oszlott, az egyik csoport a Lánchídra vonult, ahol a forgalmat akadályozta, a rendőrség a hidat átmenetileg lezárta.

Anarchista tüntetők kukát cipelnek Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A tüntetők mindenben ellenséget láttak, például az ország karácsonyfája előtt is elkezdték bontani a szánkókordont, sőt egy túszul ejtett szánkót meg is próbáltak felgyújtani.

Éjfél környékén a maradék tüntetők a karácsonyfa és a szánkó után egy padot is megpróbáltak felgyújtani, majd ezt követően a téren található fapadokból egy rakást állítottak. Miután ezt is megpróbálták felgyújtani, a rendőrség kiszorította az anarchistákat a térről.