Lipótmezőt csinál az ellenzék a parlamentből

Ellenzéki képviselők elállják a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésén, SZABÓ Tímea; TÓTH Bertalan; TORDAI Bence; KUNHALMI Ágnes; BANGÓNÉ BORBÉLY Ildikó
Budapest, 2018. december 12. Ellenzéki képviselők elállják a házelnöki pulpitusra vezető lépcsőt az Országgyűlés plenáris ülésének kezdete előtt 2018. december 12-én. Elöl Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (b-j). MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Miután az obstrukció nem jött be, erősíteni akart az ellenzék: a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény szerdai szavazása előtt lezárták a házelnöki pulpitus feljáratait. „Az elnöki oldalról a csajokkal tartjuk a frontot” – büszkélkedik Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az előre megtervezett az akcióval. A másik oldalon a Demokratikus Koalíció képviselői állják el az utat. Készülnek a szelfik, megy a Facebook-élőzés, tiszta gimis buli.
Vágólapra másolva!

Az ellenzék – miután az obstrukicós terveik dugába dőltek – egészen extrém akcióval igyekszik ellehetetleníteni a magyar Országgyűlés munkáját, és a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvény elfogadását:

a csajok pulpitusfoglalásával.

Minden magyar legnagyobb szerencséjére Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke közösségi oldalára feltöltött egy képet, amelyen egy végletekig elszánt női hadsereg látható, akik őrzik a pulpitus felé vezető utat (plusz Tordai Bence, nem világos, ő hogy került a csajok közé).

Nemcsak az ellenzéki nők, hanem a férfiak is akcióztak: a pulpitus másik oldalán Gyurcsány Ferenc pártjának képviselői állnak, személy szerint Gréczy Zsolt, Vadai Ágnes, Székely Sándor és Hajdu László képezi a torlaszt.

Elöl Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő, Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő és Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Csak a szabályokkal nem voltak tisztában

A szokásásnál is kínosabb égés lett az akció vége, ugyanis miközben az ellenzéki képviselők teljes erővel fütyültek, szelfiztek, kurjongattak, Kövér László házelnök nem a pulpitusról, hanem a saját helyéről nyitotta meg az ülést.

Megkérte az elnöki emelvényt és a szónoki pulpitust elálló ellenzéki képviselőket, hogy a rendzavarást hagyják abba, és garantálják az Országgyűlés alkotmányos működését. Közölte azt is, hogy mivel Latorcai Jánost fizikai erővel megakadályozták, hogy az ülésvezetést megkezdje, ennek a következményeit le fogják vonni.

– mondta a házelnök.

Felkérte az ügyrendi bizottságot, vizsgálja meg, hogy a parlamenti törvényben és a házszabályban foglalt fegyelemsértésen túlmenően megvalósult-e olyan tényállás, amely a fegyelmi jogkörön túlterjeszkedő szankciót igényel.

A kudarcból felocsúdott ellenzéki honatyák, miután rájöttek, hogy elfelejtettek tájékozódni az ülés vezetésére vonatkozó szabályokról, a KDNP-s politikus előtt kezdtek el gyülekezni síppal a szájukban, mobiltelefonnal a kezükben, azonban nem tudják akadályozni a parlamentet a munkájában. Latorczai Jánost frakciótársai körbeállják, így az egyre feszültebb ellenzékiek nem férnek a közelébe.