Külföldi szélsőbaloldali aktivistákat is őrizetbe vettek a rendőrök

Tüntetés a Parlament előtt 2018.12.12.
Vágólapra másolva!
Harmincöt randalírozó anarchistát vettek őrizetbe a rendőrök a tegnapi budapesti erőszakos tüntetések alatt. Elsősorban a Kossuth-téren verekedtek, törtek-zúztak a vandálok, akiket az ellenzék tüzelt fel. Nyakó István szocialista politikus például szerepel a felvételeken, jól látni, ahogy többekkel együtt nekimegy a rendőröknek a Parlament lépcsőin. 9 rendőr sérült meg a Soros-hálózat szélsőbaloldali aktivistáinak támadása során, egyiküknek eltört a karja. 
Vágólapra másolva!

Még az éjjel elkezdték elemezni a tegnap esti eseményekről készült videókat a rendőrök. Mindent rögzítettek. Ezeken a felvételeken látszik, hogy ki, milyen bűncselekményt vagy szabálysértést követett el. Ellenük eljárást indítanak. A felvételeken egyébként az is látszik, hogy ellenzéki politikusok, például

a szocialista Nyakó István maga is nekimegy a rendőröknek egy agresszív, rendbontó maggal együtt.

Már több rendőr is megsérült, amikor elővették a könnygázszóró palackokat, és ezzel szorították vissza az őket kövekkel dobáló tüntetőket.

Egy intenzíven és aktívan támadó csoport ellen vetették be a rendőrök, önvédelemből.

Az Origo információi szerint a rendőrök nem értik, miért kerültek ők a célkeresztbe, amikor csak a munkájukat végzik ezekben a helyzetekben. Az ő feladatuk az, hogy „törvényesen biztosítsák a gyülekezési jog szabad gyakorlását a főváros területén", amit tegnap este is megtettek, ráadásul egy olyan rendezvényen, amit

be sem jelentettek, tehát nem is volt törvényes.

Tüntetés a Parlament előtt 2018.12.12. Forrás: ORFK

Reggel 35 embert vittek be a rendőrségre, köztük van több külföldi is. Meg nem erősített információink szerint

azt a francia férfit is bevitték, akit a szélsőbaloldali támadás szervezésével gyanúsítanak.

Különböző bűncselekményekkel gyanúsítják őket. Van, akit garázdasággal, lopással, mást a gyülekezési jog megsértésével. A rendőri vezetők pedig hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tettek feljelentést az ügyészségen.