A haderőfejlesztést szolgálják a parlamenti döntések

NÉMETH Szilárd
Budapest, 2018. október 16. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a napirendi pont elóterjesztője felszólal a Magyar Honvédség részletes bontású létszámáról szóló határozat általános vitájában az Országgyűlésben 2018. október 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint az elmúlt időszakban a honvédséggel kapcsolatos parlamenti döntések mind a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program célkitűzéseit szolgálják.
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában bírálta a parlamenti ellenzéket, amely sem a parlamenti szavazáson, sem az előkészítő munkában nem vett részt. Ezzel szerinte azt bizonyította, hogy nem tartja nemzeti ügynek a honvédelmet.

Az államtitkár a repülőgép-beszerzésekről azt mondta, hogy

a honvédség ismét képes légi úton szállítani, „van magyar szállítóképesség”.

Azt is hangsúlyozta, hogy a megváltozott biztonsági környezet, köztük a strasbourgi terrorcselekmény nyomán a rendőrök és

a Terrorelhárítási Központ emberei mellett a katonák is részt vesznek a karácsonyi vásárok biztosításában.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára Forrás: MTI//Szigetváry Zsolt

A katonák már az új, Magyarországon összeszerelt, a héten bemutatott fegyverekkel járőröznek – emelte ki.

A csütörtök esti budapesti kormányellenes tüntetésről Németh Szilárd úgy vélekedett, hogy

rengeteg provokátor vegyült azok közé, akik békésen szerették volna kifejezni véleményüket.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy békésen kifejezze véleményét, ezt a rendőrök biztosították is. Ahhoz viszont senkinek sincs joga, hogy randalírozzon, nekimenjen a rendőröknek, vagy hogy megpróbálja tönkretenni az ország karácsonyfáját – szögezte le az államtitkár.