Az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben

Tüntetés a Parlament előtt 2018.12.12.
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsor vendége volt. Itt beszélt arról, hogy ez ellenzék erőszakos fellépésre hív, míg a rendőrség törvényesen és arányosan intézkedett. Gulyás azt is mondta, hogy ezeken a tüntetéseken Soros György kitartottjai nagy számban vannak jelen.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy

az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen.

A miniszter azt is mondta, hogy a rendőrség törvényesen és arányosan intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között

Soros György kitartottjai nagy számban vannak jelen.

Gulyás Gergely a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszélt, hogy szerinte nem valós társadalmi elégedetlenségről,

Egy szűk, agresszív kisebbségről van szó Forrás: ORFK

A törvényekről

A miniszter értékelése szerint az Országgyűlés szerdai ülésén nagyon fontos döntéseket hozott a Ház, ezek béremelést jelentenek a honvédelmi és a belügyminisztériumi, valamint a központi közigazgatásban dolgozóknak, továbbá nyugdíjemelésről is határoztak.

A közigazgatási bíróságok felállítását, helyreállítását pedig a rendszerváltozás egyik adósságának nevezte, hiszen azokat 1949-ben a kommunista állampárti hatalom szüntette meg.

Gulyás Gergely azt mondta, hogyha csak ezeket a döntéseket néznék, akár széles körű elégedettségről is lehetne beszélni, de a Munka törvénykönyvének módosítása miatt keltett

A lassan három évtizedes magyar jogállami, demokratikus időszakban nem fordult elő, hogy politikai erők

Egyetértett Kövér László házelnökkel abban, hogy ez puccskísérlet volt.

Gulyás Gergely kiemelte: a parlamenti többség méltóságát, alkotmányos elkötelezettségét és demokratikus meggyőződését igazolja, hogy ilyen körülmények között is sikerült törvényes keretek között, a házszabálynak megfelelően lebonyolítani az ülést.

A szerda óta tartó tüntetésekről azt mondta, hogy a kormánynak nagyon fontos, hogy a gyülekezés alkotmányos alapjogát mindenki gyakorolhassa.

Ez 2006 kivételével, amikor a szocialista kormányzás alatt az alkotmányos alapjogaikat békésen gyakorló tüntetőkkel szemben is brutális erőszakkal léptek fel a rendőrök, mindig adott volt.

– jelentette ki a miniszter.

Gulyás Gergely véleménye szerint attól,

hogy az ellenzéki oldal az „abnormalitás” irányába nyitott,

még meg kell őrizni az ország demokratikus rendjét, és ez azt jelenti, hogy tüntetni és a kormánnyal egyet nem érteni mindenkinek van lehetősége, de rendőrökre támadni, füstbombát dobni nem, ezek súlyos bűncselekmények.