Rogán Antal: Soros György le akarja járatni Magyarországot

SEMJÉN Zsolt; ROGÁN Antal
Budapest, 2018. május 14. Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatáson, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Soros György le akarja járatni Magyarországot, amiért nem áll kötélnek a migráció kérdésében. Nem véletlenül nyilatkozták az Európai Parlamentben többen, hogy nem politikai erőt ítéltek el a Sargentini-jelentés megszavazásával. Nem tetszik neki, hogy a magyar emberek hoztak egy döntést. Erről szólnak ezek a politikai akciók. Szégyenletes, hogy ehhez a magyar ellenzék bábként asszisztál - fogalmazott Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Echo TV Bayer show című műsorában.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal a botrányos parlamenti történésekről szólva elmondta: tudták, hogy balhéra készül az ellenzék. Az is nyilvánvaló volt, hogy minden csak ürügy. Ha nem a Munka törvénykönyve lett volna, akkor a közigazgatási bíráskodás, vagy bármi más – tette hozzá a kabinetfőnök.

Az ellenzéki pártok mindenképpen politikai balhét akartak a saját láthatóságuk miatt is

– mondta Rogán, akinek meggyőződése, hogy külföldi megrendelésre is gerjesztették az akciót a Parlamenten belül és a falain kívül is.

A kormányfő kabinetfőnöke szerint az látszik, hogy az ellenzék egyetlen szándéka a balhé, ez vezérli őket. Az őrizetbe vettek közül tizenegyen büntetett előéletűek voltak, tehát bűnözőket védenek. Rajtuk kívül külföldiek és a Soros-egyetem diákjai is ott van azok között, akik a rendőrökre támadtak – mondta.

Rogán Antal Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Rogán Antal szerint politikai provokátorok állnak az akciók mögött. Nagyjából 1000-1500 emberről van szó, akik céltudatosan provokálják a rendőröket, és támadják őket. Tudomásukra jutott, hogy

hátizsákból osztották ki a köveket, hogy az emberek azzal dobálják meg az egyenruhásokat.

Megdöbbentőnek nevezte, hogy az elmúlt napok eseményei során kilenc rendőr megsérült, míg érdekes módon egyetlenegy agresszív provokátor sem szerzett sérülést.

A rendőrök inzultálása mellett a tüntetők rendőrautókat törtek meg, loptak a Parlament környékén, és felgyújtották az ország karácsonyfáját – folytatta a kabinetfőnök.

– jelentette ki.

Bayer Zsolt kérdésére reagálva a kabinetfőnök kifejtette: Soroséknak az az érdeke, hogy balhé legyen, mert le kell járatni hazánkat. Mindezt azért, mert Magyarország kinyilvánította akaratát, és nem akar bevándorlóország lenni. Ez azonban szöges ellentétben áll azzal, amit ők akarnak. Nem véletlenül nyilatkozták az Európai Parlamentben többen, hogy nem politikai erőt ítéltek el a Sargentini-jelentés megszavazásával.

Nekik az nem tetszik, hogy a magyar emberek hoztak egy döntést. Erről szólnak ezek a politikai akciók. Szégyenletes, hogy ehhez a magyar ellenzék bábként kiváló segédletet szolgáltat

– húzta alá.

A Soros-hálózat egy kézikönyvet adott ki arról, hogy hogyan kell utcai provokációkat szervezni, akciókat bonyolítani. Leírják a törvényesség határait feszegető eszközöket, amelyekkel pillanatok alatt át lehet lépni a határt. Hiszen a futballmérkőzésekhez hasonlóan, amikor balhé van, akkor odakeverednek olyan emberek, akik már nem félnek átlépni a törvényességi határokat – magyarázta Rogán.

Szavazati joga nem a kártyának, hanem a képviselőnek van. Szavazni mindenki a saját helyéről tud, ezt pedig nem a kártya határozza meg. A házszabályban külön melléklet rendelkezik arról, hogy ki hol ül a teremben - reagált Rogán Antal az ellenzék szerdai botrányos viselkedését követő rágalmakra, miszerint törvénytelen volt a szavazás.