A Soros-szervezet vezetője rossz tüntetést nézhetett

Tüntetés a Parlament előtt 2018.12.12.
Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki a magyar tüntetésről a Belügyminisztérium, és az arra reagáló Soros-szervezetről, az Amnesty Internationalről.
Vágólapra másolva!

A közleményben a Belügyminisztérium reagált Massimo Moratti, az Amnesty International nevű Soros-szervezet bírálataiban. A BM szerint a szervezet

Budapest helyett nyilvánvalóan egy másik európai fővárosban történtekre reagál.

Egy olyan rendőri beavatkozásra, ahol a tüntetők ellen hang-, víz- és könnygázgránátokat, vízágyúkat, lovasrohamot vetettek be.

Ezzel arra utal a Belügyminisztérium, hogy Brüsszelben a rendőri erőszak nagy mértékeket öltött, mert migránsellenes tüntetések voltan a belga fővárosban.

Ezzel ellentétben

Budapesten a magyar rendőrség - annak ellenére, hogy folyamatos és aktív támadásoknak volt kitéve - higgadt maradt. Tömegoszlatásra nem került sor, a gyűlések békés résztvevői úgy távozhattak, hogy nem kerültek kapcsolatba a rendőrökkel.

"Békés" tüntetők Forrás: ORFK

A magyar rendőrség nem alkalmazott felesleges, túlzó erőszakot. Annak ellenére nem, hogy a "békés" gyülekezők

15 rendőr sérülését és a rendőrség eszközeiben kétmillió forint kárt okoztak.

A közlemény azt írja, hogy

Nem békések, akik át akarták törni a passzív rendőrsorfalat, akik úgy nyomták saját sorstársaikat a rendőrsorfalra, hogy onnan a rendőröknek kellett az eszméletüket vesztett, légszomjjal küzdőket még súlyosabb sérüléseik elől kimenekíteni.

A szabad véleménynyilvánítás jogának gyakorlása nem összeegyeztethető a Nemzet Karácsonyfája körül elhelyezett, a rászoruló gyermekeknek szánt szánkókerítés megrongálásával, a szánkók ellopásával vagy felgyújtásával.

Középületek, közterületek feldúlása, beszennyezése erőszakcselekmény - ezeket tüntetők követték el.

A tájékozatlan igazgatóhelyettes a budapesti események kapcsán emelte fel a hangját. Vajon látja, hallja, mi történik Brüsszelben?