Elfogadhatatlan az az erőszak, ami az elmúlt napokban történt

Vágólapra másolva!
A kormány elfogadhatatlannak tartja az elmúlt napok erőszakos cselekményeit. Ezt mondta Hollik István kormányszóvivő szerdán, a budapesti Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Kormányellenes aktivisták öntötték le a Parlamentnél lévő Kossuth-szobrot.

Ezt mondta Hollik István, aki érthetetlennek nevezte a rongálást.

„Mi bajuk van a kormányellenes tüntetőknek Kossuth Lajossal?” – tette fel a kérdést a szóvivő, hozzátéve, hogy erőszak történt az MTVA székháza előtt is.

– mondta Hollik István. A demonstrációkon „erőszakos provokátorokat” és „agresszív tüntetőket” láthattak, akik „nem riadnak vissza semmitől” – közölte.

Forrás: MTI/Soós Lajos

– fogalmazott Hollik István.

A kormány álláspontja szerint az erőszak és az utcai agresszió minden formája elfogadhatatlan és megengedhetetlen.

A közvélemény-kutatások szerint a magyar emberek több mint 80 százaléka egyértelműen elutasítja az utcai erőszakot és a törvénytelenséget. A kormányszóvivő megköszönte a szolgálatot teljesítő rendőrök „példátlanul nyugodt és minden esetben törvényes fellépését”, azt pedig elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ellenzéki tüntetők álhírekkel próbálják meg besározni őket, az ellenzéki média asszisztálása mellett.

Hollik István az ellenzéki országgyűlési képviselők elmúlt napokban tanúsított viselkedését visszataszítónak és felelőtlennek nevezte.

Azok az emberek tüntetnek most, és csinálnak törvénytelen akciókat a rendőrökkel szemben, akik 2006-ban politikailag utasították a rendőröket arra, hogy békés tüntetőket kardlapozzanak, verjenek meg – mondta a kormányszóvivő. Felelős politikus utcai agressziót és törvénytelenséget soha nem támogathat – tette hozzá.