Négy telefonhívás: egy tál meleg étel a rászorulóknak

Ökumenikus Segélyszervezet
Fekete Dániel - MÖS
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban már több ezer meleg ételt osztottak ki az Ökumenikus Segélyszervezet fővárosi szeretetvendégségén, mely szombatig mindennap várja 11 órától a fővárosban a rászorulókat. Az ünnepi eseménysorozat e hó 18-án kezdődött – erről itt írtunk korábban –, és azóta sokan naponta keresik fel a csepeli helyszínt. Van, akinek a segélyszervezet ételosztása jelenti a karácsonyt és az ünnepi ebédet.
Vágólapra másolva!

Az ételosztás szervezői naponta változó menüvel fogadják az odalátogatókat, a hatalmas adag étel mellé kenyér, tea jár, valamint süteménnyel is kedveskednek az ételosztásban segítő önkéntesek. A Segélyszervezet az ebéd idejére igazi ünnepi hangulatot varázsol a fűtött sátorba: karácsonyi dallamokat hallgatva lehet csodálni a sarokban feldíszített fenyőfát, és talán, ami a legfontosabb, mindenkinek jut egy-egy kedves szó.

Van, akinek a segélyszervezet ételosztása jelenti a karácsonyt és az ünnepi ebédet Fekete Dániel - MÖS

Az utcán élő magányos rászorulók mellett kisgyermekes családok is rendszeres látogatói a szeretetvendégségnek, akik ez által naponta jelentős összeget takarítanak meg a családi költségvetésből.

Jelenleg is gőzerővel folyik az Ökumenikus Segélyszervezet segélyakciókkal átszőtt szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtése. Tűzifát, tartósélelmiszert és melegételt, ruhát osztanak a rászorulók számára, valamint több karácsonyi gyermekrendezvényt szerveznek, melyeken szeretnék bemutatni egész éves áldásos tevékenységüket. Az ünnepek idején a segélyakciók mellett utóbbira is gyűjtenek pénzadományt, hiszen intézményeikben, és a látókörükben élő rászorulók nem csak az ünnepek idején, hanem az év 365 napján élvezik támogatásukat.

A mai napon az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei mellé bekapcsolódott Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Wolf Kati és Péter Szabó Szilvia énekesek, továbbá az aznapi étleosztást támogató ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke, Maria-Theres Thiell is. A szeretetvendégség menüje ma pörkölt + tészta, savanyúság + kenyér, tea és sütemény volt.

Karácsonyi dallamok szólnak, az egyik sarokban feldíszített fenyőfa díszeleg, és talán, ami a legfontosabb, mindenkinek jut egy-egy kedves szó Fekete Dániel - MÖS

Csupán négyszer kell egymás után tárcsázni az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalát, és a hívásonként 250 forint adományból már meg is van egy nagy adag étel ára, mely nagy segítség lehet azoknak, akik a hideg idő miatt a napokban még nehezebb körülményekkel kénytelenek szembenézni.

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársainak és önkénteseinek támogatását nem csak az ünnepek során élvezhetik a rászorulók Fekete Dániel - MÖS

További információ a segítségnyújtás lehetőségeiről itt.