Az ellenzéki politikusok feladták normál szerepüket

MOLNÁR Zsolt; GRÉCZY Zsolt; KORÓZS Lajos; NYAKÓ István
Budapest, 2018. december 17. Molnár Zsolt (b) MSZP-s országgyűlési képviselő, miután átmászott a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. Jobbra Gréczy Zsolt DK-s képviselő készül átmászni, Nyakó István szocialista politikus segít neki. Ellenzéki képviselők az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza előtt és élő adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az ellenzékiek elhagyták a normál szerepüket, és az aktivisták bőrébe bújtak. Ugyanakkor nem tudnak kijönni a „szerencsejátékos-szerepből”, ott ülnek a rulettasztalnál, de mindig rosszul jönnek ki a pörgetésből – fogalmazott Perlaky-Papp József, a Metropolitan Egyetem docense az Echo TV-ben.
Vágólapra másolva!

A Metropolitan Egyetem docense kommunikációs szempontból elemezte az elmúlt pár nap ellenzéki akcióit.

A PR-stratéga szerint az elmúlt napok eseményeit háromféle stratégiai hajlam jellemzi. Az első a normál politikai működésből fakad, mely szerint akkor tudunk többséget szerezni valamilyen téma mögé, hogyha olyan témát találunk, ami a mi értelmezésünket szolgálja, segíti. A második az elitista hajlam, ami az ellenzék véleményformálóihoz köthető, a városi, budapesti értelmiséghez. Az MTVA székházban történtek bezárt gondolkodásból fakadó akció, ami mögé nehéz többséget teremteni. A harmadik pedig a szerepet elhagyó gondolkodás, ami a radikális aktivistának a stratégiai hajlama.

Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő, miután átmászott a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. Jobbra Gréczy Zsolt DK-s képviselő készül átmászni, Nyakó István szocialista politikus segít neki Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A túlóratörvény kapcsán felszólalt szakszervezeteket nem segíti a közhangulat. Ugyanis azt látjuk, hogy

a bérek nőnek, és az elégedetlenség nincs meg ahhoz, hogy ezt a stratégiát tovább lehessen építeni

– fogalmazott. A szakértő szerint az ellenzék régóta sikertelen, ami pszichológiai helyzetbe hozhatja őket. Most azt a véleményformáló réteget szolgálja ki, amely ezeket a radikális hangokat már régóta hangoztatja a stúdióban, de ezt most láthatjuk az utcán is. Az ellenzék sokszor nem tud kilépni abból a „szerencsejátékos-szerepből”, vagyis olyanok, akik ülnek a rulettasztalnál, de mindig rosszul jönnek ki a pörgetésből – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy az ellenzéki politikusok tudják-e növelni a hitelességüket azokkal a cselekedeteikkel, hogy épp eljátsszák, hogy a könnygáztól fulladoznak, vagy meg akarják hekkelni a közmédia adásait, Perlaky-Papp József azt mondta: nem látja, hogy ebből reputáció építhető.

tehát ott jó szívvel veszik ezeket a fotókat, tartalmakat. Az ellenzék láthatóan megtalálta a nemzetközi szövetségeseit – tette hozzá.