Brutális hideget és fagyos szelet hoznak az új év első napjai

hideg időjárás tél szél szélvihar minusz
Debrecen, 2017. január 6. A hideg időhöz öltözött járókelő a debreceni Kossuth téren 2017. január 6-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Napról napra egyre hidegebb levegő érkezik. Szerdán akár hózivatar is kialakulhat, pénteken pedig egész nap fagyhat - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára az erős szél miatt adott ki figyelmeztetést. 
Vágólapra másolva!

Szerda: Az erősen felhős égből eleinte havas esők, majd hózáporok fordulnak elő. Néhol

akár hózivatar is kialakulhat.

Markáns lehűlés várható viharossá fokozódó északnyugati széllel. +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök: Még hidegebb levegő zúdul a Kárpát-medence térségébe a viharossá fokozódó széllel. Reggel már országos fagy lesz, délután is csak 0 fok körül várható a hőmérséklet. Elszórtan lehetnek hózáporok.

Illusztráció Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Péntek: Borongós, hideg téli időre van kilátás. Főleg a Dunántúlon fordulhat elő hószállingózás. Erős marad a légmozgás. Reggel -5 fok körüli fagy valószínű, de néhol -10 fok körüli zord hideg is lehet.

Délután több helyen egész nap fagyhat!

Szombat: Beborul az ég, és eleinte csak elszórtan, déltől többfelé

valószínű havazás (jelen számítások szerint 3-10 cm-es hó hullhat).

A csúcsérték 0 fok körül alakulhat.

Vasárnap: Hajnalban és reggel még havazhat, majd csökken a csapadékhajlam. Napközben még hózáporok előfordulhatnak. Az élénk, olykor erős északnyugati, északi szél hófúvásokat okozhat. Reggel -5, délután 0 fok ígérkezik.

Erős szélre figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt szerdán Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtott ki.