Így maradhat életben az autópályán, ha ki kell szállnia a kocsiból

Budapest, 2018. december 26. Baleseti helyszínelés 2018. december 26-án az M0-s autóút 27-es kilométerénél, az M5-östől az M6-os autópálya felé vezető szakaszon, ahol szabálytalanul közlekedő gyalogost gázolt egy személyautó. Az elütött férfi a helyszínen életét vesztette, és a jármű vezetője is súlyosan megsérült. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban több tragédia is bekövetkezett az autópályákon, amit a rendőrök sem hagyhattak figyelmen kívül. Azt írták a rendőrség oldalán, hogy bár a közúti közlekedésben az autópályák használata a legbiztonságosabb, már akár egy kisebb koccanás is eredményezhet kockázatos helyzetet. Az autó leállítása és a gyaloglás pedig nemcsak az autópályán, még a leállósávban is életveszélyes.
Vágólapra másolva!

Amennyiben baleset, műszaki hiba vagy valami más miatt ki kell szállnia az autójából az autópályán, mindenképpen tartsa be az alábbi tanácsokat, ezt ajánlják a rendőrök:

  • Ha tehetik, pihenőhelyen álljanak meg!
  • Amennyiben azonnali megállás szükséges, a gépjárművet a leálló- vagy szervizsávban állítsák le úgy, hogy a vészvillogót kapcsolják be!
  • A gépkocsit mindenki haladéktalanul hagyja el!
  • Vegyenek fel fényvisszaverő ruházatot vagy láthatósági mellényt!
  • A mentésig tartózkodjanak a szalagkorláton kívül!
  • Amikor biztonságosan megtehető, helyezzék ki az elakadásjelző háromszöget!
  • Ha saját életük, testi épségük veszélyeztetése nélkül megoldható, valamilyen módon próbálják meg felhívni a többi közlekedő figyelmét a balesetveszélyre (pl. integetéssel – sötétben zseblámpával vagy a mobiltelefon fényével)!
  • A felelősség kérdését semmiképpen ne az úttesten vitassák meg!
Forrás: Police.hu

írták.

Baleseti helyszínelés 2018. december 26-án az M0-s autóút 27-es kilométerénél, az M5-östől az M6-os autópálya felé vezető szakaszon, ahol szabálytalanul közlekedő gyalogost gázolt egy személyautó. Az elütött férfi a helyszínen meghalt, és a sofőr is súlyosan megsérült Forrás: MTI/Mihádák Zoltán