Meggyilkolhattak két nőt Kaposváron

Vágólapra másolva!
Valószínűleg szándékosan gyújtották fel októberben azt a kaposvári házat, amelyben bent égett egy asszony a 21 éves lányával együtt. A diáklány párja lehet a gyújtogató, aki túlélte a tüzet, és már elhagyta az országot – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Október 21-én füstszagra és egy kiáltásra ébredtek fel a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály utcai társasház lakói. Egy negyedik emeleti lakás gyulladt ki, egy férfi az erkélyre menekült, ő kiabált.

A férfit a tűzoltóknak sikerült megmenteniük, a lakásban tartózkodó középkorú asszonyt és a 21 éves lányát viszont nem.

A nyomozók akkor kizárták, hogy szándékos gyújtogatás történt volna, ezért közigazgatási eljárásban vizsgálták az ügyet. A környékbeliek azt mondták a Borsnak, hogy egy teamécses okozhatta a tüzet. Ehhez képest

a lakásban több tűzfészket is találtak a szakértők, ami egyértelműen arra utal, hogy valaki felgyújtotta a házat.

A Somogy megyei katasztrófavédelem munkatársa a lapnak arról beszélt, befejezték a tűzvizsgálatot, amelynek az eredményét elküldték a rendőrségnek, akik

már büntetőeljárásban vizsgálják az ügyet, tehát gyújtogatás történhetett.

A Borsnak az egyik szomszéd elmondta, hogy a rendőrség újra kihallgatta a lakókat.

– mondta lapnak a szomszéd.

A Bors úgy tudja, hogy a megmenekült lakó korábban Németországban ismerkedett meg az egyetemista nővel, majd Izraelből utazott Kaposvárra. A férfi a tűz után rövid ideig kórházban volt, később viszont elhagyta Magyarországot. A rendőrség arról nem nyilatkozik, gyanakodnak-e a férfira.