Brüsszelben az egyesült sorosista ellenzék együtt tüntet Judith Sargentinivel

SARGENTINI, Judith
Strasbourg, 2018. szeptember 11. Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a nevét viselő Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Patrick Seeger)
Vágólapra másolva!
Kedden Brüsszelben együtt tüntetnek a magyar ellenzéki pártok és Judith Sargentini, holland zöldpárti európai parlamenti képviselő - ez derül ki a megmozdulás Facebook-oldaláról. Az eseményt Ujhelyi István MSZP-s európai képviselő, és a Radikális Európai Demokraták (RED) szervezte. A magyar ellenzék ismét külföldön próbálkozik, és a nemzetközi nyilvánosságnak játszik. 
Vágólapra másolva!

Alighogy beszámoltunk róla, hogy a tegnapi tüntetésen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője egy közös ellenzéki lista állításának szükségességéről beszélt a májusi európai parlamenti választásra, kiderült, az egyesült magyar ellenzék Judith Sargentinivel fog tüntetni Brüsszelben jövő kedden. A politikus a Soros-világ egyik emblematikus szereplője, aki szerepel az amerikai milliárdos által fogott európai képviselők listáján. Ismert, a holland, zöldpárti politikus adta a nevét ahhoz a jelentéshez, amely Magyarországot elítélte "a jogállamiság romló helyzete" miatt. Az Európai Unió központjában megrendezésre kerülő eseményre a Radikális Európai Demokraták (RED) és Ujhelyi István, szocialista EP-képviselő szervezésében kerül sor. Az esemény Facebook-oldalán található leírás szerint a megmozduláson szót kap

  • Judith Sargentini, a Zöldek frakciójának EP-képviselője,
  • Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője,
  • Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták alapítója,
  • Németh Balázs, a Momentum képviselője,
  • Kendernay János, az LMP képviselője,
  • Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője.

A szervezők várják továbbá a DK és az Európai Szakszervezeti Szövetség képviselőit is. A tervek szerint vörös lapot fognak felmutatni Orbán Viktornak, amitől azt várják, hogy bizonyos kérdésekben meg fog hátrálni. Egyelőre meglehetősen csekély az érdeklődés a sokadik ellenzéki megmozdulás iránt, egyelőre 71-en jelezték részvételüket.

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Forrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

A pár hónap múlva sorra kerülő európai parlamenti választásnak minden eddiginél nagyobb tétje lesz, hiszen a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes politikai blokkok mérik össze erejüket. A májusi szavazás alapjaiban rengetheti meg a jelenlegi brüsszeli mainstream hatalmát, hiszen három év távlatából is képtelenek voltak kezelni a kontinenst sújtó bevándorlási válságot. Az elitcsere értelemszerűen nem lenne az ínyükre, ezért a migrációpárti erők komoly politikai nyomásgyakorlásba kezdtek a különböző tagállamokban – a status quo fenntartása érdekében. A magyar ellenzék a tegnapi nappal szépen beállt a sorba, immár nem titok, hogy egy közös, bevándorláspárti listával (Gyurcsány-Jobbik-Momentum-LMP-MSZP) vágnának neki a nagy téttel bíró szavazásnak.