A főügyészség nyomoz a rendőröket füstgránáttal dobáló Fekete-Győr ellen

Fekete-Győr András
Budapest, 2017. május 1. Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a párt Európához tartozunk! jelmondattal meghirdetett demonstrációján a fővárosi Hősök terén 2017. május 1-jén. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak miatt felelhet a Momentum nevű viccpárt elnöke, Fekete-Győr András, mivel a néhány héttel ezelőtt megtartott erőszakos jellegű ellenzéki megmozduláson füstgránátot dobott a rendőrökre. Az ügyben már a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vizsgálódik, amely hamarosan dönteni fog arról, megáll-e a gyanú a viccpárt politikusával szemben.
Vágólapra másolva!

Fegyőr azon a tüntetésen dobta a rendőrök közé a füstgránátot, amelyen egyébként is elszabadultak az indulatok.

A demokratikusan megválasztott kormány erőszakos megdöntésének a szándékával a baloldali pártok és az őket támogató fake news „média" felhívására tavaly december 12-én és 13-án este az utcára mentek,

hidakat szerettek volna foglalni, a Fidesz-székházat megtámadni; végül a Kossuth téren az Ország Karácsonyfája körüli szánkókon „álltak bosszút",

keresztényellenes rigmusokat skandálva felgyújtották azok egy részét.

A karácsonyfát viszont nem sikerült elégetniük.

A felhergelt csőcselék „Pribékek, fasiszta pribékek, azok vagytok",„Rabszolgák", „Rohadt g.ci rendőrök" mellett egyéb válogatott gyalázkodásokat szórt a munkájukat végző egyenruhásokra, emellett nem elhanyagolható károkat is okoztak.

Megrongálták az Országház műemlék épületének I-es kapuját, betörték az épület négy ablakát, a parkokban és környékbeli épületekben is kárt tettek, több kukát pedig felgyújtottak.

Kétmillió forintot tett ki a takarítás költsége, ugyanis egy köbméter darabos hulladékot szedtek össze utánuk. Bónuszként még a szánkókból is elloptak ötöt a tüntetők.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) későbbi tájékoztatása alapján

A PestiSrácok rendőri forrásai szerint

a felhergelt tömeget valakik felpiszkálták belülről, ezt az uszító keménymagot pedig egy nagy akarategységben, koncentráltan, komoly fizikai erőkifejtéssel fellépő csoport alkotta.

Több külföldi állampolgár is volt az őrizetbe vettek között.

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják a viccpárt vezetőjét

A tüntetésen előállították Donáth Annát, a Momentum alelnökét is, aki a gyanú szerint éppen egy füstgránátot készült elhajítani.

Később a viccpárt elnöke, Fekete-Győr András az egyik álhírgyártó „sajtóorgánumnak" elismerte,

Fekete-Győr András Forrás: MTI/Marjai János

Tényi István ezután fordult a hatóságokhoz, és garázdaság gyanúja miatt tett feljelentést.

Tényit a BRFK – a PestiSrácok által megismert – határozatában arról tájékoztatták, hogy már a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) van a feljelentése.

A határozatból az is kiderül, hogy

a feljelentés-kiegészítés elrendeléséről, vagy adott esetben a feljelentés elutasításáról.