A bukott kvízprofesszor és a hvg kisújságírója egymásnak esett

Vágólapra másolva!
„Valamitől kiemelt célpontja lettem ennek a puffogó hörcsögnek” – reagált Vágó István a napokban arra, hogy rendesen megkérdőjelezték viccértelmezési képességeit. A pást túloldalán nem más állt, mint a mostanában Lenin-pózban tüntetgető, hvg-s kisújságíró, aki nem bánt csínján a bukott tévéssel. Mekkora csata, micsoda küzdelem, milyen ragyogó elmék: ilyenre tényleg csak a magyar balliberális „értelmiség” képes!
Vágólapra másolva!

Végre összejött a balliberális szellemi holdudvar álomdöntője: hosszú ideig az élő fába is belekötöttek, de a múlt vasárnappal eljött a nap, amikor nem másra pazarolták energiáikat, hanem csak és kizárólag egymásra. Baloldali mércével nehezebb ennél nagyobb és szívet melengetőbb összecsapást elképzelni, minthogy a szexuális zaklatással fenyegetőző kisújságíró szabályszerűen nekiessen Magyarország egyik bukott tévésének. Kard ki kard!

Vágó kiemelt célpontja lett a puffogó hörcsögnek

A gigantikus csata közvetlen kiváltó oka egy teljesen átlagosnak tekinthető, mindenféle hülyeséggel megspékelt Vágó István-bejegyzés. A DK politikusa gondolt egy nagyot, és megosztott egy videót az Észak-Korea Hivatalos Magyarországi Oldala elnevezésű mémoldalról. A felvételen az látható, amint egy északi-koreai lánybanda muzsikál, közben pedig magyar nyelvű feliratok futnak. Az A,B,C, és D válaszok egykori szakértője elengedhetetlennek érezte, hogy éles és halál komoly megállapításokat tegyen az ügyben:

  • „Nem tudom, hiteles-e az ezt közzétevő oldal, mindenesetre a dalban szereplő TOBOZLEVES receptjét is megadják.”
  • „Igaz, a magyar szöveg mintha Google-fordítóval készült volna.”

Ez utóbbi tételmondat annyira felháborította a Vona Gáborhoz törleszkedő, a Botka Lászlót mosolyra fakasztó kisújságírót, hogy perceken belül önkívületi állapotban reagált rá.

– írta felvezetésként, majd ugyanazzal a lendülettel linkelte a mémoldal linkjét. A kiosztás része azonban még hátravolt: az egyik decemberi ellenzéki tüntetésen a Leninként pózoló hvg-s mellékelt Vágó számára egy használati útmutatót a videóról. „Mindenki láthatja, hogy mit és mennyire kell komolyan venni belőle, és hogy (duplacsavar!!! huhú) miért olyanok a szövegek, amilyenek” – tette hozzá enyhe felsőbbrendűségi tudattal. Hogy teljes legyen a kép, a bukott tévés pártját, a Demokratikus Koalíciót is belevitte iszapbirkózásukba.

Szerintem a DK elnökségében egy Monty Python-epizódba vagy egy Örkény-novellába ne kezdjenek bele

– utalt arra, hogy Gyurcsány Ferenc embereinek nem a legjobb a poénfelfogó képessége, valamint humorérzéke.

Az, hogy Vágó egy ilyen intenzitású támadásra reagálni fog, nagyobb volt az esélye, minthogy Németország emberelőnyben elveri a San Marinó-i fociválogatottat. Így is lett, a sértődött kvízprofesszor reagált, és újabb posztjában „puffogó hörcsögnek” nevezte a hvg kisújságíróját.

Valamitől kiemelt célpontja lettem ennek a puffogó hörcsögnek

– írta barátilag, egyúttal reményét fejezte ki, ellenlábasa soha nem kerül a hatalom közelébe, hogy „megmondhassa, ki beszélhet és ki nem”.

Bár arra nem állnak rendelkezésre információk, hogy a kisújságíró a hatalom közelébe szeretne férkőzni, mindezzel együtt csodálatos meccsnek lehettek a szemtanúi az érdeklődők.