Volner olyan kérdéseket tett fel Márki-Zaynak, amelyekre nem könnyű a válasz

Volner János
Vágólapra másolva!
„Hogy fér össze az állítólagos kereszténységeddel és jobboldali konzervatív értékrendeddel, hogy azzal a Gyöngyösi Mártonnal kötsz szövetséget, aki nemcsak Gyurcsány Ferenccel, hanem az ördög öreganyjával is összefogna?” - tette fel a kérdést Volner János az őt leárulozó Márki-Zay Péternek legújabb Facebook-bejegyzésében. A Mi Hazánk Mozgalom politikusa írásában kiemelte, hogy nem ő változott, hanem egykori pártja, több példát is hozott erre.
Vágólapra másolva!

Facebook-bejegyzéssel válaszolt Volner János, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője Márki-Zay Péter vádjaira, miszerint „saját korábbi közösségét elárulta” azzal, hogy jelenlegi pártja kötelékébe lépett. A Jobbik korábbi politikusa felvette a kesztyűt, és nem hagyta szó nélkül a hódmezővásárhelyi polgármester sorait.

Nem én változtam, ti változtatok!

"Ismét helyre kell tennünk néhány dolgot, mert ebben a nagy balliberális összefogásban sokan már azt sem tudják, merre állnak arccal" – ezzel felütéssel indította útjának legújabb posztját Volner, aki ugyanazzal a lendülettel egyértelművé tette, ki fordult óriásit.

Ezt a következő érvekkel támasztotta alá:

  • "Vona Gábor rohangált a Spinóza Házba megtagadni az általa alapított Magyar Gárdát, nem én."
  • "Két évvel ezelőtti törvényjavaslatában Gyöngyösi még arról beszélt, hogy titkosszolgálati jelentések vannak arról, hogy számos ellenzéki civil szervezet Soros György amerikai mágnástól kap komoly támogatást, beleértve azokat is, melyek a migránsok Magyarországra való tömeges beáramlását segítik."
  • "Gyöngyösi ekkor még büszkén hirdette a Nyugat „puha" eszközökkel igyekezett növelni a befolyását a poszt-szocialista térségben, különösen Kelet-Közép Európa és Közép-Ázsia országaiban."
  • "Márki-Zay Péter újdonsült barátja és szövetségese akkor még Vlagyimir Putyin orosz elnököt tekintette példaképének és azt szorgalmazta, hogy orosz mintára Magyarországon is bélyegezzék külföldi ügynöknek(!) azokat a Soros-féle NGO-kat, amelyek embereivel egy évvel később már brüsszeli konfereciát szervezett, manapság pedig egyenesen arról beszél, mennyire nem bánná, ha a kisfia a CEU-ra járna."

Volner éppen ezért úgy látja, hogy a Jobbik vezetői köpik szembe nap mint nap egykori önmagukat, nem ő. "Az én »bűnöm« mindössze annyi, hogy nem tartottam velük az árulásba" - tette hozzá a politikus. Majd az őt leárulozó Márki-Zay Péterre kanyarodott rá, és megkérdezte tőle, hogy "ennek ismeretében ki is az áruló, kedves Márki-Zay Péter?" Volner kifogásolta, hogy saját magát "keresztény családapaként, csalódott jobboldali konzervatívként" jellemzi, miközben azzal a Gyöngyösi Mártonnal köt szövetséget, aki nem csak Gyurcsány Ferenccel, de még az ördög öreganyjával is összefogna.

Hogy fér össze ez az állítólagos kereszténységeddel és jobboldali konzervatív értékrendeddel, kedves Márki-Zay Péter?

- tette fel az újabb kérdést a Jobbik egykori vezető politikusa.