Szörnyethalt egy kisfiú az apja ostobasága miatt

összeeszkábált elosztó
Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett gyilkossággal vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a nagycserkeszi apát, akinek a gyereke azért halt meg, mert a férfi egy életveszélyes elosztóval használta a televíziót. 
Vágólapra másolva!

2018. szeptember elején a nagycserkeszi család vett egy új televíziót. A családfő egy négyes elosztós hosszabbítóval csatlakoztatta a készüléket a villamoshálózatra.

Az elosztó burkolatának egy része hiányzott, ezért az áramvezető sín érintetlen volt.

A vezetékeket a férfi házilag cserélte ki, ráadásul az otthon összeeszkábált, életveszélyes elosztót a földre rakta, oda, ahol a még járni sem tudó 11 hónapos kisfia könnyedén elérte - olvasható az Ügyészség oldalán.

2018. szeptember 15-én reggel az apa munkába indult. Az elosztót nem húzta ki a konnektorból, és nem szólt az élettársának, hogy az eszköz veszélyes lehet.

Kora este, amíg a gyerek anyja az udvaron teregetett, a kicsire az egyik rokonuk vigyázott, aki szintén nem tudta, hogy halálos veszély leselkedik a kisbabára.

A kisfiú négykézláb mászott a földön, amikor megérintette az elosztót és megrázta az áram. Szörnyethalt.

Forrás: Ügyészség.hu


Mivel a férfi jól tudta, hogy az elosztó életveszélyes, az érintése pedig halálos lehet, mégsem gondoskodott egy biztonságos eszköz beszerzéséről, az ügyészség gondatlanságból elkövetett gyilkosság miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott. Ha bűnösnek találják, akár 5 évet is kaphat.