Az ellenzék akciói nem részei a magyar belpolitikának

Orbán Balázs Orbán Balázs magyar jogász, politológus, okleveles kodifikátor, egyetemi oktató, kutató, intézetigazgató, politikus, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár.
Orbán Balázs magyar jogász, politológus, okleveles kodifikátor, egyetemi oktató, kutató, intézetigazgató, politikus, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár.
Vágólapra másolva!
Orbán Balázs államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt az ellenzéki mozgalmakról, amelyben azt monda, hogy azokban nincs semmi újdonság, az ugyanúgy nemzetközi import, mint a Soros-szervezetek tevékenykedése. Az államtitkár beszélt a brexitről is.
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs a nap hírére, a brexit megállapodás bukására, és a Theresa May elleni bizalmatlansági indítványra reagált a Hír TV Magyarország élőben című műsorában – írja a Magyar Idők.

Itt azt mondta, hogy

Hazánk a „fair brexitben” érdekelt. Ez nem lehetetlen, de egyre nehezebb, az A terv bukni látszik.

Orbán Balázs magyar jogász, politológus, okleveles kodifikátor, egyetemi oktató, kutató, intézetigazgató, politikus, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár Fotó: Polyák Attila - Origo

Hozzátette, március 29. után már nem lesznek jelen a britek az európai politikában, és mivel egy komoly európai választás várható, ez hatványozottan érint minket is a brexit után. Az államtitkár emlékeztetett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök volt az egyetlen európai politikus, aki aktívan kampányolt a maradás mellett.

Ha az EU 2015-öt megelőzően máshogy viselkedett volna a britekkel, elképzelhető, hogy sosem hagyták volna el a közösséget a szigetország lakói

– véli az államtitkár.

Orbán Balázs arról is beszélt a műsorban, hogy az erőszakos ellenzéki mozgalmaknak nincs közük a magyar belpolitikához, ez ugyanúgy nemzetközi import, mint az NGO-k tevékenysége. Konkrét ügyeket ezért sem említenek, „általában” kritizálják a kormányt,

és nem riadnak meg a politikai nyugalmat megzavaró, destabilizáló akcióktól sem,

mutatott rá, hozzáfűzve, hogy a magyar társadalom többsége azonban józan, és ebbe bele lehet érteni az ellenzék többségét is.