Káptalanfai mészárlás: ez történt a házban a lövöldözés közben

Káptalanfa családi mészárlás, 22 éves lány.
Vágólapra másolva!
Férje halott, három lánya még kórházban van annak a káptalanfai asszonynak, akinek a családjára január 11-én hajnalban támadt rá 22 éves lányának volt élettársa. Az osztrák férfi, Wolfgang M. a mészárlás után magával is végzett. A család elköltözött a házból: nem bírnak a tragédia helyszínén élni.
Vágólapra másolva!

Öt napja már, hogy egy osztrák férfi berontott egy káptalanfai család otthonába, és agyonlőtte szerelme apját, életveszélyesen megsebesítette a 22 éves Szabinát, egy 3 éves kislányt és az anyjukat is. Majd magával is végzett.

Forrás: MTI/Varga György

A férfi korábban együtt volt a család egyik tagjával. Éppen akkor ismerkedtek meg, amikor a férfi válófélben volt. Nagyon beleszeretett a fiatal magyar nőbe, de az ő kapcsolatuk is megromlott. Ezt a szakítást már nem bírta feldolgozni Wolfgang M. Amikor Szabina hazaköltözött a szüleihez Káptalanfára, utánajött, hogy bosszút álljon. Benzint, Molotov-koktélokat, egy baltát és egy fegyvert is hozott magával.


– mondta el az anya, aki most egy fémlappal az állkapcsában, begipszelt karral tért vissza a faluba. De nem a saját otthonába, oda ugyanis a mészárlás óta nem mer visszamenni. Most egy rokonánál lakik.

Bár az asszony arca szilánkosra tört a lövés miatt, sebesülten is védte 3 éves kislányát. Súlyosan megsérült férje feltápászkodott, és utolsó erejével még megragadta az osztrák férfit, aki ekkor még kétszer rálőtt a családapára.

A házban tüzet is gyújtott. Eldobott két Molotov-koktélt, amely az egyik kislány mellett robbant fel. A 6 éves gyerek megsérült a tűzben. Aztán a 3 éves kislányt a hajánál fogva kirángatta az utcára, ahol maga előtt tartva lövöldözött és őrjöngött. Lelőtte a kutyáját, majd azt kiáltotta, „figyelj!”, és magával is végzett.

Küzdenek a meglőtt rokonok életéért

A 3 éves kislány életveszélyes koponyasérüléssel került be a győri Petz Aladár Megyei Oktató kórházba, ahol azonnal megműtötték.

Továbbra is kritikus állapotban van.

– mondta el Tamás László János, a győri Petz Aladár Kórház főigazgatója.

Káptalanfa családi mészárlás, 22 éves lány. Forrás: Origo

A 22 éves Szabina állapota még mindig súlyos, de stabil, már túl van az életveszélyen – nyilatkozta Káldy Zoltán, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvos igazgatója.

A 40 éves anya még nem dolgozta fel, hogy férje meghalt, három lánya pedig az intenzív osztályra került.


A helyiek szerint az 56 éves osztrák férfi jóban volt a családdal, a 22 éves nő testvérei is jártak többször a férfi bécsi otthonában, amely egy kertvárosi negyedben van. Mérnökként végzett, és biztosítási ügynökként dolgozott.

Wolfgang M.-nek az első házasságából van egy lánya, de sem vele, sem a volt feleségével nem tartotta a kapcsolatot. Szabinával négy évig éltek együtt.


– mondta el a Blikknek az osztrák férfi szomszédja.